Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
01/06/2023 18:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/06/2023 18:30

Bitcoin miljonair en ONFO coin oprichter dood aangetroffen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Gruwelijk lot voor crypto miljonair: ledematen gevonden in koffer

Foto: Fer Gregory/Shutterstock

De vermissing van de 49-jarige bitcoin (BTC) miljonair en medisch expert Dr. John Forsyth komt tot een noodlottig einde. Na een vermissing van meer dan een week is de Amerikaan dood aangetroffen. 

Forsyth was de mede-oprichter van ONFO coin. Een crypto project bedoeld om de adoptie van digitale valuta toegankelijk te maken voor iedereen. Forsyth was ook werkzaam als arts op de eerste hulp in een ziekenhuis in Missouri. Hij werd op 21 mei als vermist opgegeven toen hij niet op zijn werk verscheen. Voor de arts was dat erg ongebruikelijk en zijn afwezigheid baarde daarom direct zorgen.

De autoriteiten vonden de auto van de arts op 28 mei. De auto stond slechts 2 kilometer van het ziekenhuis waar hij werkte verwijderd. Opmerkelijk genoeg waren Forsyth’s persoonlijke bezittingen, waaronder zijn portemonnee, paspoort, laptop en mobiele telefoons, intact gevonden in zijn auto. Op 30 mei werd John dood aangetroffen met een vermoedelijke schotwond. De lokale politie ziet nog geen reden om over kwaadwillende bedoelingen te speculeren.

Forsyth was vroeg betrokken bij bitcoin (BTC) en blockchain technologie. Hij maakte daarmee veel geld en werd door Forbes bestempeld als een bitcoin miljonair. Met zijn vermogen richtte John samen met zijn broer het ONFO project op. Het achterliggende systeem van network mining zorgt ervoor dat gebruikers munten verdienen door andere mensen (referrals) aan het platform te verbinden. 

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

Andere crypto miljonairs die overleden

Forsyth is triest genoeg niet de enige crypto miljonair die onder mysterieuze omstandigheden is overleden. Bob Lee, de chief technology officer van de Cash App, overleed een maand geleden na een steekpartij in San Francisco. De verdachte Nima Momeni werd een aantal weken later opgepakt op verdenking van moord. Een andere bekende crypto fanaat en oprichter van het beveiligingssoftware bedrijf McAfee, John McAfee, pleegde in 2021 in zijn cel zelfmoord. Echter, worden er omtrent McAfee complottheorieën verspreid die het tegendeel beweren.

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen investeerde in 2016 voor het eerst in bitcoin. Sindsdien verdiept hij zich in de achterliggende technologie en gelooft hij dat blockchain de potentie heeft – net zoals het internet – om de wereld te veranderen.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement