Roy van Krieken Roy van Krieken
04/01/2024 11:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/01/2024 11:49

Bitcoin schiet naar $420.000 op Binance, wat gebeurde er?

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin-koers-BTC-100k

Foto: Shutterstock/vinnstock

De prijs van bitcoin (BTC) zag een paar dagen geleden wel een heel bijzondere prijsbeweging. De koning der crypto schoot op de populaire cryptobeurs Binance namelijk omhoog naar een ongelooflijke $420.000 per BTC. Dit fenomeen trok onmiddellijk de aandacht binnen de crypto-gemeenschap. Was dit de echte prijs van bitcoin op dat moment op Binance?

Crypto ontbijt: Bitcoin koersexplosie, nieuwe ETF records en meer
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin richting een half miljoen

Normaal gesproken verhandeld tegen ongeveer $42.000, maakte BTC een sprong naar $420.000, bijna een vertienvoudiging van zijn waarde. Dit gebeurde op het BTC/USDT perpetual futures handelspaar op Binance, hetgeen erg populair is onder handelaren over de hele wereld.

De oorzaak van deze spectaculaire piek was volgens de crypto exchange een fout in de weergave van de grafiek. Binance verzekerde dat handelsactiviteiten onaangetast bleven en dat het slechts een visuele verstoring betrof.

Ondanks de correctie en de bevestiging dat het om een grafische fout ging, heeft dit voorval een diepe indruk achtergelaten op de markt en haar deelnemers. Beleggers die dachten dat hun portfolio’s plotsklaps in waarde waren verveelvoudigd, werden geconfronteerd met de harde realiteit van technische storingen binnen de crypto wereld en stonden al snel weer met beide benen op de grond.

Advertentie

Glitches op Binance

Dergelijke glitches zetten niet alleen de betrouwbaarheid van exchanges onder druk maar brengen ook een golf van onzekerheid met zich mee over de stabiliteit van digitale valuta’s. Wat als een handelaar bijvoorbeeld als gevolg van de glitch al zijn BTC verkocht? Of, indien de koers juist een veel lager getal toonde, grootschalig bitcoin zou hebben gekocht. Dat zijn geen wenselijke situaties.

In september van het vorige jaar vond er een vergelijkbaars plaats. Toen crashte de prijs van BTC met 90% in slechts een paar minuten tijd. Het lijkt erop dat de recente stijging tot $420.000 dezelfde oorzaak heeft. Toen ging het namelijk ook om slechts een grafische glitch.

Win crypto met de gratis crypto-quiz

Crypto Insiders presenteert een spannende quiz over de cryptowereld van 2023. Doe mee op 5 januari om 13:00 uur en maak kans op 5 miljoen Shiba Inu, 20 XRP of andere fantastische crypto-beloningen. Volg ons op Instagram en doe morgen om 13:00 mee met de crypto quiz!

Meedoen
Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie