Kevin Schijven Kevin Schijven
15/11/2022 08:39 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/11/2022 08:39

Bitcoin & stablecoins verlaten massaal beurzen, fondsen zien instroom

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin herstel lijkt ver weg, Bank of Japan neemt overwachts besluit

Foto: Andrey Suslov/Shutterstock

Alhoewel de markt vreest dat bitcoin (BTC) nog dieper kan zakken, is de koers sinds gisterenavond voorzichtig aan het stijgen. Bitcoin maakte gisterenmiddag nog een piek naar $17.200, maar kelderde net zo hard omlaag en dipte gisterenavond naar $16.250.

Vervolgens maakte bitcoin een kleine bounce en herstelde gedurende nacht, maar kwam nog niet verder dan $16.900. Op het moment van schrijven staat bitcoin op het punt om opnieuw een poging te maken en komt uit $16.855 Binance en €16.185 op Bitvavo.

Daarmee staat de bitcoin koers vandaag 0,6% in de plus. Het handelsvolume steeg in de afgelopen 24 uur met 10%. De totale marktkapitalisatie komt uit op $324 miljard en de dominantie op 38,2%. De Fear & Greed Index komt uit op 22 (Extreme Fear).

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Meer FTX gevolgen: Bitcoin backwardation

Zoals we al eerder aangaven, hebben we waarschijnlijk nog niet alle gevolgen van de FTX crash gezien. Persbureau Bloomberg meldt dat het inmiddels overslaat naar de bitcoin futures markt. Er is sprake van backwardation, dat betekent dat de fututes prijs zelfs onder de spot prijs is gevallen en dat gebeurde niet tijdens vorige sell-offs dit jaar.

Advertentie

Hoogste BTC uitstroom in jaren

Zoals we gisteren ook schreven, stroomt momenteel historische hoeveelheden BTC uit beurzen. Normaliter is dat een teken dat investeerders vertrouwen hebben in hogere prijzen. Ditmaal is het echter een teken van afnemend vertrouwens in gecentraliseerde exchanges vanwege de FTX crash.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Ook stablecoins verlaten exchanges

Inmiddels worden ook stablecoins van exchanges gehaald, meldt CryptoQuant. Dat kan een slecht teken voor de koers zijn, want dat zou een afname in koopkracht kunnen betekenen.

Man verloor half miljoen in bitcoin, maar wint nu tóch
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Aandeel bitcoin aanbod in winst bereikt recordlaagte

On-chain College meldt dat het percentage van het aanbod dat nog in winst staat, nu het laagst ooit ligt. In elk geval als je niet de BTC mee telt die al meer dan een jaar niet zijn bewogen, en die zijn waarschijnlijk toch voor altijd verloren.

Slechtst 32,73% van het bitcoin aanbod staat nog in winst, en dat is lager dan in vorige bearmarkten, meldt de analist. Het kan ook betekenen dat we dicht bij de bodem zitten.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin fondsen zien eindelijk instroom

Toch zijn er ook enigszins positieve signalen te melden. Volgens CoinShares zien (institutionele) investeerders de crash wellicht als een kans. Zo zagen crypto-fondsen afgelopen week een netto instroom van $42 miljoen, de hoogste instroom in maanden.

De crash zorgt er ook voor dat er weer meer naar bitcoin wordt gezocht via Google, meldt IntoTheBlock:

Niemand wil zijn bitcoin verkopen volgens nieuwe data
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie