Timo Bult Timo Bult
26/09/2021 15:27 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/09/2021 15:27

Bitcoin stijgt na rustige zaterdag plotseling 7% in waarde, ethereum bij weerstand, uniswap steelt de show

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin stijgt na rustige zaterdag plotseling 7% in waarde, ethereum bij weerstand, uniswap steelt de show

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Er was deze week weer behoorlijk wat fear, uncertainty, and doubt (FUD) in het nieuws. China gaat opnieuw achter crypto aan en dat zorgde voor een flinke dip. Maar ondanks dat het weekend is, waarin de koersen meestal weinig actie laten zien, lieten de bitcoin (BTC) bulls vandaag van zich horen!

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Bitcoin (BTC) dipt opnieuw support-zone in

Vrijdagavond en zaterdag was het beeld zoals we vaker in het weekend gewend zijn; een horizontaal handelende prijs zonder grote bewegingen. Afgelopen nacht sloeg bitcoin een neerwaartse richting in die vanochtend overging in een lichte versnelling naar beneden. Hierdoor bereikte bitcoin een low van $40.800, een belangrijke support in dit prijsgebied.

Dat was voor veel investeerders en handelaren een mooi moment om weer wat bitcoin in te slaan. Binnen twee uur na de dip steeg de koers namelijk met 7% in waarde. Een piek werd bereikt bij $43.767 waar bitcoin op het moment van schrijven nog vlak onder handelt. De prijs van bitcoin is $43.282 op crypto exchange Coinbase.

Bitcoin lijkt met deze beweging de middellijn van de Bollinger Bands op de 4-uurs grafiek te doorbreken. Zet de koers deze beweging succesvol door dan komt bij $44.000 het eerstvolgende obstakel te liggen voor de korte termijn. Dit is waar de 50-moving average (MA) op de 4-uurs grafiek zich bevindt.

Advertentie

Ethereum (ETH) gaat gevecht aan met $3.000

Bitcoin staat overigens grotendeels alleen in zijn opwaartse beweging. Hier en daar zijn stijgingen te zien bij de altcoins, echter staan deze ten opzichte van 24 uur geleden nog altijd in het rood. Ethereum (ETH) is daarentegen de grootste stijger van de top 10. De grootste altcoin van de top 10 staat 5,6% in de plus en is $3.029 waard. De koers bereikt hiermee dus de belangrijke weerstand bij $3.000.

Cardano (ADA) lijkt ondanks een aantal interessante aankondigingen met onder andere Chainlink (LINK) niet te kunnen profiteren van het goede nieuws. Na een kleine stijging gisteren staat de altcoin alsnog 5,5% in de min met een waarde van $2,27.

Uniswap (UNI) steelt op dit moment binnen de top 20 de show. De native token van de gedecentraliseerde exchange staat maar liefst 21% in de plus. Andere harde stijgers zijn sushiswap (SUSHI) met 17,8%, celer network (CELR) met 15% en FTX token (FTT) met 10%.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie