Kevin Schijven Kevin Schijven
05/09/2020 19:09 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/09/2020 19:09

Bitcoin whale verplaatst maar liefst 60.000 BTC ter waarde van $624 miljoen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin whale verplaatst maar liefst 60.000 BTC ter waarde van $624 miljoen

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De koersen van vele cryptocurrencies, waaronder bitcoin (BTC) en ethereum (ETH), zijn gisteren behoorlijk onderuitgezakt. Als gevolg is te zien dat zogeheten whales, mensen met enorme hoeveelheden crypto in bezit, hun fondsen massaal aan het verplaatsen zijn.
Een dergelijke transactie werd onlangs waargenomen door Bitcoin Block Bot. 60.000 BTC, ter waarde van maar liefst $624 miljoen, werd door een enkel wallet adres verplaatst. Het is de tiende grootste wallet op de markt en de transactie kostte maar $14,50. Volgens gegevens van Block Explorer is het adres wellicht afkomstig van de grote cryptocurrency-exchange Bitfinex.


Verder doet Whale Alert melding van een transactie van 20.000 ETH, ter waarde van 77,78 miljoen. De adressen van de afzender en ontvanger zijn echter onbekend.


Ook meldt Whale Alert ook dat er een grote hoeveelheid nieuwe USDT stablecoins zijn aangemaakt door Tether, het zusterbedrijf van Bitfinex. Whale Alert doet melding van een reeks grote USDT transacties naar verschillende beurzen toe als Huobi, Okex, Binance en Bitfinex zelf. Tether heeft nu een marktkapitalisatie van meer dan $14 miljard. Volgens Coin Metrics wordt de groei van stablecoins verklaard door de groeiende interesse in decentralized finance (DeFi).


Whales hebben een grote invloed op de markt en worden vaker beschuldigd van het manipuleren van de koersen. Er hangt momenteel een gespannen sfeer in de markt door de crash van gisteren en dat wordt versterkt met het nieuws dat whales hun fondsen verplaatsen. Sommige analisten vrezen dat deze whales wellicht van plan zijn hun crypto op de markt te dumpen. Niet iedereen maakt zich echter zorgen, zo meld bijvoorbeeld Analist Cole Garner dat deze whales juist klaar staan om in te springen op een BTC-prijs van $8.800.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie