Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
05/09/2020 06:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/09/2020 06:22

Stablecoins profiteren van DeFi-hype: meer dan $100 miljoen per dag erbij

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Stablecoins profiteren van DeFi-hype: meer dan $100 miljoen per dag erbij

Foto: David Sandron/Shutterstock

“Door de groeiende interesse in DeFi projecten stijgt de rente dagelijks en neemt alle stablecoins met zich mee” zegt Nic Carter, Coin Metrics.
De stijgende vraag naar tokens in de liquiditeitspools dragen ook bij aan de stijging in het aanbod van stablecoins. Het huidige aanbod van stablecoins zoals Binance USD (BUSD), Dai (HAI), Paxos Standard Token (PAX), Tether (USDT), USD coin (USDC), USDK, USDT_ETH en USDT_TRX zijn de afgelopen twee maanden met ruim $100 miljoen gestegen. Deze data werd gepubliceerd door Nic Carter via Twitter op 3 september.
Volgens Carter sneeuwde deze belangrijke data een beetje onder door de extreme populariteit van DeFi, terwijl stablecoins sinds halverwege juli ruim $100 miljoen per dag aan liquiditeit erbij kregen. De rente van DeFi trekt ontzettend veel stablecoins met zich mee.
Stablecoins worden vooral gebruikt om liquiditeit in pools en DeFi protocollen te pompen. Dit gebeurde het afgelopen jaar in grote getalen. Onderling barst de concurrentie los en worden rentepercentages op concurrerende wijze aangeboden om zoveel mogelijk contracten af te kunnen sluiten. Momenteel zijn DAI en USDC de meest uitgeleende en geleende stablecoins in het Compound protocol en het meest geleend in het Aave protocol.
Volgens data van Coinmarketcap, domineert Tether nog steeds de markt met een aandeel van ruim 80%. Sinds juli is de totale marktwaarde van Tether gestegen van $9,2 miljard naar ruim $13,7 miljard vandaag de dag. Dat is een stijging van bijna 50%. Het totale handelsvolume van USDT is met ruim 150% gestegen in dezelfde periode. Van $21.9 miljard naar ruim $54 miljard op het moment van schrijven.
Nu lijken ook de instituties die verantwoordelijk zijn voor regulatie langzaam de waarde in te zien van stablecoins. Tijdens een virtuele conferentie die gehouden werd door Brookings Institute gaf de gouverneur van Bank Of England (BoE), Adrew Bailey, aan dat stablecoins mogelijk interessant kunnen zijn voor banken en instituties.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie