Timo Bult Timo Bult
04/09/2020 15:25 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/09/2020 15:25

Bitcoin (BTC) crash: Waarom het gebeurde en waar we wellicht naartoe gaan

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) crash: Waarom het gebeurde en waar we wellicht naartoe gaan

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De bitcoin (BTC) koers kreeg na het testen van de $12.000 een aantal klappen te verduren die bitcoin uiteindelijk terugbracht tot een prijs van $10.000. Waar kwam deze beweging vandaan, en waar ligt de mogelijke bodem? In dit artikel lees je het!

Bitcoin (BTC) miners sturen BTC naar exchanges

Op 3 september Tweette het on-chain data-analysebedrijf CryptoQuant over opvallende aantallen bitcoins die naar cryptocurrency exchanges werden gestuurd. Grote mining pools als Poolin, Slush en HaoBTC verstuurden hun bitcoins naar exchanges en niet lang daarna zakte de koers hard onderuit.

Miners hebben sinds gisteren ongewoon grote hoeveelheden #BTC verplaatst. #Poolin, #Slush, #HaoBTC hebben de bitcoins uit de mining-wallets gehaald en wat naar de beurs gestuurd.

Waar gaat bitcoin naartoe? Whales geven een clue

En nu, was dit het? Helaas hebben wij nog steeds niet die glazen bol binnen. Wel kunnen we kijken naar wat bitcoin whales op dit moment doen. Een whale is iemand met grote hoeveelheden bitcoin in bezit. Omdat zij veel BTC bezitten is het interessant om te kijken naar wat zij doen.
Cole Garner, een on-chain analist, viel op dat een whale op de exchange Bitfinex een grote kooporder klaar heeft staan op het prijsniveau van $8.800. “Ik verwacht dat de bodem ergens hier in de buurt zal liggen,” aldus Garner:

Leuk je weer te zien #BitfinexWhale

Smart Money hebben hun biedingen op $8800

Ik verwacht dat de bodem daar waarschijnlijk in de buurt zal liggen

Is dit het einde van de bullmarkt?

Bitcoin staat erom bekend volatiel te zijn en dus is het onwaarschijnlijk dat we nu opeens volledig naar beneden storten. Raoul Pal van Global Macro Investor en Real Vision Group, merkt op bitcoin tijdens zijn cycli vaker met 25% en soms 40% kan corrigeren:

“In de bull-cycli na halvings kan bitcoin vaak 25% corrigeren (zelfs 40%+ in 2017), waardoor de kortetermijnhandelaren worden afgestoten (of swingtraders een kans op de short kant krijgen). Elk daarvan was een koopmogelijkheid. DCA-kans in het verschiet? Gevouwen handen Gekruiste vingers #Bitcoin”

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie