Kevin Schijven Kevin Schijven
06/01/2023 09:14 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/01/2023 09:14

Bitcoin whales wachten af terwijl nog een grote exchange in problemen zit

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
La CNMV detecta 13 empresas financieras sin autorización en España

Foto: noppawan09/Shutterstock

Meerdere altcoins toonden al wat volatiliteit de afgelopen dagen, maar bitcoin (BTC) blijft vooralsnog opvallend rustig. Alhoewel meerdere analisten snel een uitbraak verwachten, blijven de problemen in de crypto-markt opstapelen.

De BTC koers steeg gisterenavond even naar $16.875, maar kwam niet verder en zakt vanochtend terug naar de $16.800 op Binance en €15.970 op Bitvavo.

Daarmee staat de bitcoin koers op dezelfde prijs als 24 uur geleden. Het handelsvolume daalde in de afgelopen 24 uur met 12%. De totale marktkapitalisatie komt uit op $324 miljard en de dominantie op 39,7%. De Fear & Greed Index komt uit op 26 (Fear).

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin whales staan op de zijlijnen te wachten

Zoals analysebedrijf Santiment meldt, is het geen geheim dat veel whales een groot deel van hun bitcoin verkochten in 2022. Volgens de analisten verkochten ze hun BTC niet voor fiatvaluta, maar voornamelijk voor stablecoins. De winsten van de 2021 bullmarkt zitten dus momenteel hierin, wachtend aan de zijlijnen.

Echter, zoals analysebedrijf CryptoQuant meldt, zijn whales nog steeds niet begonnen met het accumuleren van BTC. Ze zijn volgens het bedrijf wel in december eindelijk gestopt met het verkopen van hun bitcoin. Mogelijk wachten ze toch eerst betere markomstandigheden af voordat ze weer terug instappen.

Advertentie

Kan bitcoin de $17.300 breken of krijgen we een nieuwe low?

Volgens analist Gaah moet bitcoin de $17.300 doorbreken en daarboven standhouden, anders is de kans groot dat bitcoin snel een nieuw low zal opzoeken onder de $15.700.

Bitcoin nadert de “euforische fase” van de cryptomarkt, zegt onderzoek
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Meer bearmarkt drama: zitten Huobi en Justin Sun in de problemen?

De gevolgen van de hevige bearmarkt lijken nog niet voorbij te zijn. Gisteren was op Crypto Insiders al te lezen over de bunkrun van Silvergate. Inmiddels zijn de aandelen van de crypto bank met maar liefst 43% gedaald.

Er komen nu geruchten naar buiten dat zelfs Huobi, de grote Aziatische crypto exchange, mogelijk ook in de problemen zit. De Huobi token kreeg de afgelopen dagen al flinke klappen en inmiddels zou de beurs 20% van zijn werknemers ontslaan, meldt Reuters.

Ondertussen gaan er ook geruchten rond dat Tron (TRX) oprichter Justin Sun, verbonden aan Huobi, een enorm bedrag heeft uitgecasht.

Sun zelf is blijkbaar in damage control modus op Twitter en schrijft een lang bericht over de beveiliging van Huobi, maar zegt daarin eigenlijk niks. Dit verhaal zal ongetwijfeld nog een vervolg krijgen later op Crypto Insiders.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie