Kevin Schijven Kevin Schijven
22/11/2022 08:35 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/11/2022 08:35

Bitcoin zakt onder $16.000 naar laagste koers sinds november 2020

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin zakt onder $16.000 naar laagste koers sinds november 2020

Foto: Sittipong Phokawattana/Shutterstock

Bitcoin (BTC) begon gisterenochtend te dalen, maar hield vervolgens nog boven de $16.000 stand. Echter zakte bitcoin daar gisterenavond ook doorheen en kwam toen op $15.650 uit en op sommige beurzen zelfs $15.450.

Dat is de laagste prijs voor bitcoin sinds medio november 2020, meer dan twee jaar geleden. Ook vanochtend komt bitcoin weer in de buurt van dit dieptepunt. De BTC prijs komt op het moment van schrijven uit op $15.670 op Binance en €15.270 op Bitvavo.

Daarmee staat de bitcoin koers vandaag 2% in de min. Het handelsvolume steeg in de afgelopen 24 uur met 14%. De totale marktkapitalisatie komt uit op $302 miljard en de dominantie op 38,7%. De Fear & Greed Index komt uit op 22 (Extreme Fear).

Bitcoin koers klapt samen met de aandelen van Meta en Nvidia omlaag
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Genesis in de problemen

De problemen na de FTX crash blijven vooralsnog opstapelen. Ditmaal gaat het om Genesis dat zwaar onder druk staat. Het crypto-bedrijf geeft aan dat het geld nodig heeft om faillissement te voorkomen. Binance heeft wederom besloten niet te hulp te schieten.

Als Genesis onderuit gaat, zou dat mogelijk nog grotere gevolgen kunnen hebben voor de crypto-industrie dan de FTX crash. Meerdere grote partijen en bedragen zijn eraan verbonden, zoals hieronder is te lezen.

Dan hebben we het nog niet eens over Grayscale, de vermogensbeheerder met het grootste bitcoin fonds ter wereld. Ook Grayscale is via de Digital Currency Group verbonden aan Genesis.

Advertentie

Coinbase aandelen naar all-time low

Niet alleen de bitcoin koers bereikt een dieptepunt, ondertussen zijn ook de aandelen van Coinbase (COIN) naar een all-time low gezakt. Coinbase maakte in april 2021 nog als eerste grote Amerikaanse crypto exchange beursgang.

Crypto ontbijt: BTC halving hype, ETF uitstroom & Worldcoin op Ethereum
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

FOMC minutes morgen

Morgen krijgen we wellicht meer inzicht in wat de Federal Reserve van plan is qua renteverhogingen. De zogeheten FOMC minutes worden dan namelijk gepubliceerd.

JPMorgan waarschuwt echter al dat voor een echt herstel van de markten een sterke renteverlaging van de Fed nodig is, maar dat dit waarschijnlijk pas ergens volgend jaar zal volgen.

Megabank JPMorgan verwacht dat bitcoin daalt na de halving
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin stroomt weer naar exchanges

Analist IT Tech meldt dat exchanges weer een netto instroom van BTC zien. Afgelopen week ontstond een enorme uitstroom doordat het vertrouwen een klap kreeg na het FTX fiasco. Investeerders wilden niet hun BTC op exchanges laten staan. Als investeerders echter toch hun BTC naar beurzen weer sturen, dan is dat waarschijnlijk om te verkopen.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto Insiders technische bitcoin analyse

Vanochtend werd op Crypto Insiders een nieuwe technische analyse van de bitcoin koers gedeeld. Deze analyse is afkomstig uit de Premium omgeving van Crypto Insiders. Ook de analisten van Crypto Insiders waarschuwen voor een mogelijke daling richtign $14.000

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie