Roy van Krieken Roy van Krieken
07/01/2024 10:39 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/01/2024 08:51

BlackRock ontslaat honderden werknemers in aanloop naar Bitcoin ETF

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin ETF moet wel goedgekeurd worden volgens Amerikaanse megabank

Foto: DRN Studio/Shutterstock

De crypto wereld bericht momenteel zich voor op wat een keerpunt zou kunnen zijn in de geschiedenis van cryptocurrencies: de goedkeuring van een Bitcoin (BTC) spot Exchange Traded Fund (ETF) door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Deze ontwikkeling heeft potentieel verstrekkende gevolgen voor de adoptie van cryptocurrencies in de mainstream financiële markt. Maar temidden van dit enthousiasme lijkt een van de aanvragers voor zo’n ETF, BlackRock, een aanzienlijk deel van de werknemers te gaan ontslaan.

Aanloop naar een cruciale beslissing

BlackRock, de allergrootste vermogensbeheerder ter wereld, staat op het punt om 600 medewerkers te ontslaan, dat meldt Fox Business. Een stap die opmerkelijk genoeg samenvalt met de op handen zijnde beslissing van de SEC over hun spot Bitcoin ETF. De wereld kijkt toe hoe de grootste vermogensbeheerder zich positioneert voor wat ze hopen een gunstig oordeel te zijn. 

Volgens BlackRock zelf is de komende ontslagronde niets bijzonders, maar simpelweg onderdeel van ‘routinematige interne aanpassingen’ en zullen de 600 mensen die ontslagen worden gekozen worden op basis van hun individuele prestaties over de afgelopen 12 maanden. Het lijkt er dus niet op dat er sprake is van problemen bij de vermogensbeheerder.

Terwijl de cryptomarkt haast trilt van anticipatie, heeft BlackRock, samen met andere financiële giganten, recentelijk een 19b-4 amendement ingediend, wat een van de laatste procedures is voordat de SEC hun oordeel velt. Deze amendementen suggereren een gezamenlijke push van industrieleiders om de crypto ETF markt vooruit te stuwen.

BlackRock zet hoog in

De verwachtingen zijn hooggespannen, niet in de laatste plaats door BlackRock’s plannen om tot $2 miljard te investeren in hun Bitcoin ETF in de eerste handelsweek, mocht deze worden goedgekeurd. Dit zou het grootste transactievolume en de grootste omvang van activa in de eerste week van een ETF ooit markeren. Dit ambitieuze plan illustreert het vertrouwen dat BlackRock stelt in hun ETF-aanvraag en wijst op het groeiende geloof in Bitcoin’s legitimiteit en potentieel als investeringsmiddel.

De mogelijke goedkeuring van BlackRock’s Bitcoin ETF is meer dan een institutionele mijlpaal; het is een erkenning van het potentieel en de stabiliteit van Bitcoin in de financiële wereld. De goedkeuring kan een katalysator zijn voor verdere acceptatie van crypto en een brug slaan tussen traditionele investeerders en de dynamische wereld van cryptocurrencies. Terwijl de deadline nadert, blijft de gemeenschap wachten, hoopvol maar voorbereid op elke uitkomst, wetende dat de impact ingrijpend en mogelijk baanbrekend zal zijn.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie