Ivo Melchers Ivo Melchers
06/01/2024 12:52 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/01/2024 10:50

‘BlackRock wil $2 miljard in Bitcoin ETF investeren in eerste week’

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
'BlackRock wil $2 miljard in Bitcoin ETF investeren in eerste week'

Foto: Hi my name is Jacco/Shutterstock

BlackRock, ‘s werelds grootste vermogensbeheerders, is een van de 11 gegadigden om een Bitcoin (BTC) spot Exchange Traded Fund (ETF) op de Amerikaanse markt te lanceren. Volgende week zal naar verwachting historisch worden voor de crypto-wereld aangezien een massa-goedkeuring onvermijdelijk lijkt. BlackRock lijkt de lancering nóg onvergetelijker te willen maken, aangezien het naar verluidt 2 miljard dollar aan startkapitaal aan de zijlijn heeft staan.

Crypto ontbijt: AI explodeert, uitlevering Do Kwon & Nintendo op Bitcoin
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

BlackRock wil historisch bedrag investeren in Bitcoin ETF

Matthew Sigel, hoofd van digitale activa onderzoek bij vermogensbeheerder VanEck, zou van insiders hebben vernomen dat BlackRock 2 miljard dollar heeft opgehaald bij bestaande BTC-houders. BlackRock zou dit vermogen klaar hebben staan om in de eerste handelsweek te rouleren naar zijn spot Bitcoin ETF.

Bloomberg ETF-analist Eric Balchunas gaf op sociale mediaplatform X aan dat, als het waar is, dit records zou vestigen voor het grootste transactievolume en de grootste omvang van activa in de eerste week van een ETF.

In een vervolgbericht schrijft Balchunas dat BlackRock de top 10 aan meest succesvolle ETF-lanceringen domineert. Ook zegt hij een tweede bron te hebben om de eerder genoemde bewering van Sigel te ondersteunen.

Op het moment dat zowel de 19b-4 als de S-1 aanvraag goedgekeurd is door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), kan de ETF de volgende werkdag al worden verhandeld. Eerder vandaag kon je al lezen dat alle uitgevers een herziene 19b-4 aanvraag hebben ingediend bij de toezichthouder.

Alle ogen binnen het crypto-landschap zijn gericht op de eerste drie dagen van aankomende week. Op woensdag 10 januari verstrijkt namelijk de laatste deadline van de gezamenlijke aanvraag van ARK Invest en 21Shares. Naar verwachting zal de SEC alle aanvragen tegen die tijd goedkeuren, om zo een concurrentievoordeel te ontnemen.

Advertentie

VanEck doneert deel Bitcoin ETF opbrengst aan ontwikkelaars

Een andere opvallende ontwikkeling wat betreft de Bitcoin ETF-strijd heeft te maken met VanEck. Het investeringsbedrijf heeft namelijk laten weten voor minimaal 10 jaar 5 procent van de behaalde winsten uit zijn Bitcoin ETF te doneren aan Bitcoin Brink, een organisatie die zich inzet voor de ondersteuning van Bitcoin Core ontwikkelaars.

Daarnaast heeft VanEck een initiële donatie ter waarde van 10.000 dollar gedaan aan Bitcoin Brink.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie