Roy van Krieken Roy van Krieken
18/08/2021 16:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/08/2021 16:05

Bloomberg analist: Regulatie in de VS zal bitcoin (BTC) niet kunnen stoppen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bloomberg analist: Regulatie in de VS zal bitcoin (BTC) niet kunnen stoppen

Foto: Primakov/Shutterstock

De afgelopen tijd was er veel aandacht voor de nieuwe aangenomen wetgeving in de Verenigde Staten die betrekking had op cryptocurrencies. De ‘infrastructure bill’ bracht naast het plan om de infrastructuur in het land op de schop te nemen een aantal vervelende maatregelen voor de crypto gemeenschap met zich mee.

Prijsinvloed Bitcoin halving ‘verminderd’, vraag nu belangrijkste drijfveer
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Mike Mcglone maakt zich geen zorgen

Een analist van Bloomberg, Mike McGlone, laat op Twitter weten dat hij zich niet zoveel zorgen maakt over regulatie in de Verenigde Staten en elders in de wereld. McGlone is een vooraanstaande analist als het op commodities, of goederen, aankomt. Zodoende spreekt hij zich ook vaak uit over bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies.

Recent heeft er in de Verenigde Staten een conferentie plaatsgevonden waar het huidige economische klimaat in detail werd besproken door aanwezigen. Via een bericht op Twitter deelt hij een paar van de belangrijkste sentimenten die op te merken waren tijdens deze conferentie rondom bitcoin en crypto.

Volgens hem is de digitalisatie van geld en finance bezig met een ‘snelle en organische’ groei. Hij stelt ook dat bitcoin langzaam bezig is om goud te vervangen als meest vooraanstaande oppotmiddel.

Daarnaast gelooft McGlone dat crypto regulatie in de Verenigde Staten er niet voor zal zorgen dat de adoptie van bitcoin door bedrijven en zelfs overheidsinstanties stopgezet wordt. Dit is wellicht het belangrijkste punt dat is besproken tijdens de conferentie.

Advertentie

Bitcoin naar $100.000?

McGlone is ook een voorstander van het idee dat bitcoin binnen een relatief korte periode nog de $100.000 gaat aantikken. 

Ondanks de heftige correctie van de markt in mei van dit jaar ziet alles er in het grotere plaatje nog prima uit, zo stelt McGlone. Hij verwacht daarom ook dat er in de tweede helft van dit jaar een hernieuwde bullmarkt van start zal gaan. Hij lijkt hiermee hetzelfde sentiment als de Nederlandse analist PlanB te delen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie