Ivo Melchers Ivo Melchers
30/11/2022 12:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/11/2022 12:05

Burgemeester Miami ontvangt nog steeds salaris in bitcoin

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Sean Pavone/Shutterstock

Ongeveer een jaar geleden kon je in het Bitcoin nieuws lezen dat Francis X. Suarez, de burgemeester van Miami, zijn volgende salaris in de vorm van bitcoin (BTC) zou ontvangen. Hiermee was Suarez de allereerste politicus in de Verenigde Staten die bitcoin zou accepteren als zijn salaris. Ruim een jaar later heeft de burgemeester tijdens een persconferentie gezegd dat hij, ondanks de huidige berenmarkt, nog steeds bitcoin omarmt en het elke maand ontvangt.

Bitcoin in gevaar? Beleggers stappen over naar defensieve investeringen
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Miami en bitcoin

Suarez heeft al meerdere malen aangegeven dat hij van Miami een zogenaamde ‘crypto hub’ wil maken. Zo gaf hij tijdens het Bitcoin 2022 event aan dat Bitcoin geïntegreerd moet worden in elk aspect en elk deel van het weefsel van de samenleving. Volgens de burgemeester van Miami moet je in een supermarkt een Snickers kunnen kopen met een satoshi.

Alle inwoners van Miami hebben vorig jaar zelf een dividend in bitcoin kunnen ontvangen. In augustus 2021 werd MiamiCoin uitgegeven waarmee inwoners in hun stad kunnen investeren door tokens te minen en te kopen. Deze opbrengsten zouden worden gebruikt voor het verbeteren van de stad. De stad ging een stapje verder door een Bitcoin wallet aan te maken voor alle inwoners van Miami en de winsten uit MiamiCoin te gebruiken om iedereen BTC te geven.

Advertentie

Crypto regulatie

Tijdens een conferentie gaf Suarez aan dat crypto een proactieve regulatie nodig heeft wat aan de ene kant de mensen moet beschermen tegen frauduleuze plannen, maar aan de andere kant ook de ontwikkeling van de industrie niet zal schaden.

Suarez riep op tot een gezamenlijke aanpak voor regulering:

‘’Als de leiders die nu uit deze winter tevoorschijn komen samenkomen en wetgevers helpen de juiste regelgevende benchmarks te vinden om ervoor te zorgen dat deze technologie mensen helpt, democratiserende investeringen en mogelijkheden voor het creëren van rijkdom genereert, en mensen geen pijn doet en hen berooft van hun zuurverdiende spaargeld. Er moet veel geleerd worden.’’

Hij zei tevens dat Miami geen blootstelling had aan het inmiddels failliete FTX en dat de economie voldoende gediversifieerd was om eventuele neergang in een enkele industrie te doorstaan.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie