Rico Engelbarts
14/09/2018 19:24 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/09/2018 19:24

CCO BitPay: Bitcoin bereikt volgend jaar haar vorige hoogtepunt wel weer, altcoins niet

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
CCO_BitPay_Bitcoin_bereikt_volgend_jaar_haar_vorige_hoogtepunt_wel_weer

In een interview met Bloomberg heeft Sonny Singh, CCO bij BitPay, een van de grootste crypto-betalingsverwerkers, gezegd dat Bitcoin (BTC) volgend jaar een nieuw hoogtepunt zal behalen. Sprekend namens zijn bedrijf gaf hij echter aan niet te verwachten dat de altcoins ooit nog de pieken van eind vorig jaar zullen behalen.
De reden hiervoor is volgens Singh dat bedrijven zoals BlackRock en Fidelity geen producten voor altcoins zullen lanceren. Bitcoin staat volgens hem echter aan de vooravond van een nieuwe fase in uitvoering, en heeft momenteel een soort katalysator nodig. Die zal komen op het moment dat grote institutionele beleggers uiteindelijk in 2019 daadwerkelijk in de crypto-ruimte worden betrokken, aldus Singh:

In 2019 zal al het gepraat over de grote jongens die de crypto-ruimte betreden werkelijkheid worden, zodra Fidelity een BTC-product zal lanceren, Goldman Sachs een crypto-trading desk opent en BlackRock een exchange-traded fund op de markt brengt […]. Dit zal allemaal realiteit worden en met de groeiende adoptie zul je de prijs weer zien stijgen.

Een andere reden dat Singh een minder rooskleurige toekomst voor de altcoins voorspelt is dat volgens hem de markt voor initial coin offerings (ICO’s) “in grote problemen zullen verkeren”:

Vorig jaar, als jouw ICO-token gelist werd op Binance of Bittrex zou de marktwaarde van je token stijgen van $100 miljoen tot $1 miljard. We zagen run-ups waarbij de prijs wel vijf tot tien keer in waarde steeg zodra een token gelist werd op Binance, dus dat heeft erg bijgedragen eigenlijk… Liquiditeit is de sleutel tot deze ICO’s. En nu, wanneer er een prijsdaling van Bitcoin plaatsvindt, zijn ICO’s niet meer zo populair. Men handelt nog steeds in Bitcoin, en de andere dingen eigenlijk, maar niet zoveel meer als zij zes maanden geleden deden. Maar wat je ziet is dat, totdat Bitcoin oploopt tot $10.000, de ICO-markt in grote problemen zal komen en vele van die ICO’s zullen nooit meer terugkomen naar waar ze vorige maand waren.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie