Roy van Krieken Roy van Krieken
04/12/2021 12:39 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/12/2021 12:39

Celsius CEO: Bitcoin bereikt ondanks correctie snel $160.000

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Celsius CEO: Bitcoin bereikt ondanks correctie snel $160.000

Foto: CryptoFX/Shutterstock

De CEO van het lending platform Celsius, Alex Mashinsky, heeft recent gesteld dat bitcoin (BTC) investeerders zich weinig zorgen hoeven te maken op het moment. De koers van de grootste cryptocurrency zakte vannacht behoorlijk in elkaar, maar Mashinsky stelt dat fundamentaal er niets is veranderd voor bitcoin.

PayPal gaat ‘groene’ bitcoin miners met speciale BTC belonen
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

BTC naar $140.000

Tijdens een interview met Kitco News geeft Mashinsky aan dat hij er heilig in gelooft dat de bitcoin koers in de nabije toekomst nieuwe records gaat neerzetten. De koers kan volgens hem in de eerste helft van het volgende jaar zelfs $160.000 bereiken.

“Volgend jaar gaan we een blow-off top van $140.000 tot $160.000 bereiken. Ik verwacht dat dit voor tax day op 15 april zal zijn, of dit zal verder in Q2 plaatsvinden. We gaan vervolgens waarschijnlijk een terugtest zien. De bodem zal op een vorige high tussen de $80.000 en $90.000 zijn.”

Opmerkelijk is dat Mashinsky deze uitspraken en voorspellingen doet nadat de koers van bitcoin een bijzonder heftige correctie liet zien. In een korte tijd stond de bitcoin koers enorm in het rood en veel investeerders zijn om die reden aardig in paniek. Als we Mashinsky mogen geloven is deze paniek dus onnodig.

Store of Value

De timing van de bitcoin correctie is enigszins opmerkelijk. Het vond namelijk vrij kort na de implementatie van de langverwachte Taproot update plaats. Veelal werd verwacht dat de bitcoin koers om deze reden juist zou stijgen, maar niets bleek minder waar.

Volgens Mashinsky zijn koersstijgingen van bitcoin echter helemaal niet afhankelijk van dergelijke technologische vooruitgang. Volgens hem is het puur gebaseerd op het feit dat bitcoin een uitstekende store of value, of oppotmiddel, is.

“Ik geloof niet dat bitcoin wordt bewogen door technologische innovatie. Bitcoin wordt bewogen, als een store of value, door vraag en aanbod, door hoeveel kopers en hoeveel verkopers er zijn. Het wordt dus beïnvloed door het vertrouwen van de gemeenschap.”

Uiteraard weet niemand zeker wat de toekomstige bitcoin prijs zal zijn. Voorzichtigheid is daarom geboden bij dergelijke prijsverwachtingen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie