Timo Bult Timo Bult
14/11/2021 08:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/11/2021 08:44

Grote Bitcoin (BTC) update Taproot is live!

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Grote Bitcoin (BTC) Taproot update officieel live!

Het is eindelijk zover! De grootste Bitcoin (BTC) update sinds de SegWit update in 2017, Taproot genaamd, is live. Vanochtend werd bloknummer 709.632 bereikt en dus is de Taproot soft fork officieel geïmplementeerd.

Afgelopen juni stemde 90% van de bitcoin miners al in met de implementatie van Taproot. Maar vandaag werd de update dan ook daadwerkelijk geactiveerd op het Bitcoin-netwerk. Taproot brengt een aantal verbeteringen met zich mee, en dan met name op het gebied van privacy, smart contracts en optimalisatie.

Op het gebied van privacy zijn zogenoemde multi-signature en single-.signature transacties nu niet meer van elkaar te onderscheiden op de blockchain. Dit brengt extra privacy. Smart contracts op het Bitcoin netwerk zijn daarnaast nu flexibeler en kunnen nu complexer worden doordat de maximale grootte van een script is verwijderd.

Ten slotte brengt Taproot een optimalisatie in de vorm van “Key and Signature Aggregation.” Dit houdt in dat signatures, dus de digitale handtekeningen van bitcoin transacties, kunnen worden samengevoegd in een enkele handtekening. Dit zorgt ervoor dat wanneer een exchange bijvoorbeeld 50 transacties naar 50 mensen stuurt, deze transacties allemaal onder een enkele signature op de blockchain kunnen vallen (dat scheelt dus ruimte).

Taproot wordt met open armen ontvangen door de Bitcoin community. Ontwikkelaars, miners en Bitcoiners worden allemaal bedankt voor hun harde werk in de ontwikkeling van deze significante update, aldus Anthony Pompliano.

Een meer technische uitleg van Taproot vind je in dit artikel. Daarin wordt bijvoorbeeld het mechanisme achter het combineren van transacties uitgelegd.

Meer leren over Bitcoin, altcoins en de koersen? Word dan Insiders en krijg toegang tot allerlei leerzame content en onze Insiders Discord community. Hier kan je Crypto Coaches direct vragen stellen en ontvang je elke doordeweekse dag een koersvideo. Via deze link krijg je de eerste 30 dagen helemaal gratis en kun je dus rustig even rondkijken!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie