Ivo Melchers Ivo Melchers
08/11/2022 16:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/11/2022 16:05

CEO Mastercard legt uit wanneer crypto mainstream wordt

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/garmoncheg

Michael Miebach, de CEO van Mastercard, heeft in een recent interview aangegeven hoe hij verwacht dat de adoptiecurve van cryptocurrencies zal gaan plaatsvinden. Hij verwacht dat het nog wel een tijdje zal gaan duren voordat crypto mainstream gaat zijn, maar hij is zeer optimistisch dat crypto veel aantrekkelijker gaat worden vanaf het moment dat de juiste regelgeving wordt opgelegd.

”ik denk dat het nog een lange weg te gaan is voordat crypto mainstream wordt.”

Volgens de CEO van de internationale betalingsverwerker is er een toenemend aantal investeerders die zich wilt verdiepen in de markt van cryptocurrencies. Het grote probleem volgens hem is dat veel mensen zich niet bewust zijn van de beste manier om deze wereld te betreden en hoe ze maximale bescherming op hun holdings kunnen krijgen. Dit zijn naar zijn mening de belangrijkste facetten die de adoptie van crypto tegenhoudt op dit moment.

Miebach ziet een toekomst voor zich waarin de meeste consumenten over de wereld bitcoin (BTC) gebruiken in hun alledaagse transacties. Echter denkt hij niet dat dit in de nabije toekomst al zal plaatsvinden.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Non-fungible tokens

De sector van non-fungible tokens (NFT’s) is een perfect voorbeeld van een wereld waarvan investeerders niet weten wat de beste manier is om deze te betreden. Voor velen blijft het namelijk erg ingewikkeld om een NFT in bezit te krijgen. Miebach beschreef het kopen van een NFT als een ‘’onhandige ervaring’’.

‘’Daarom zijn we een samenwerking aangegaan met Coinbase om het net zo eenvoudig te maken als het kopen van koffie. Ik denk dat dit de bouwstenen zijn om het mainstream te laten worden.”

Deze samenwerking met Coinbase dateert terug naar het begin van dit jaar. Deze samenwerking moest een betere gebruikerservaring m.b.t het kopen het verkopen van NFT’s bewerkstelligen.

Advertentie

Crypto regelgeving

Wetgevers zijn op het moment druk bezig met nieuwe regels voor de crypto-industrie. Het debacle omtrent Terra (LUNA) eerder dit jaar heeft de ogen van veel regelgevers open laten gaan. De verbazingwekkende ondergang van Terra en de UST stablecoin was een gebeurtenis voor in de geschiedenisboeken. Om dat soort ellende in de toekomst te voorkomen is het belangrijk dat de crypto-industrie de juiste regelgeving opgelegd krijgt.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie