Rico Engelbarts
20/11/2018 07:14 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/11/2018 07:14

CNBC’s Ran Neuner roept volgers op Bitcoin (BTC) te dumpen en XRP te kopen (of hij maakt een grapje)

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Hoewel Ran Neuner, oprichter en CEO van Onchain Capital, een crypto investerings- en adviesbureau, en tevens bekend als host van het programma Cryptotrader op CNBC, altijd vol lof over Bitcoin (BTC) heeft gesproken, heeft hij een onlangs een tweet de wereld in geslingerd waarin hij zijn volgers oproept al hun BTC en Bitcoin Cash (BCH) te verkopen voor Ripple (XRP). Dat na aanleiding van de ‘crypto-burgeroorlog’ die mogelijk heeft bijgedragen aan de sell-off van woensdag 14 november.

Deze hash-oorlogen laten zien waarom iedereen BTC en BCH zou moeten dumpen en gewoon al hun geld in XRP zou moeten stoppen!


Het moge duidelijk zijn dat Bitcoin betere dagen heeft gekend (sinds zodagnacht is het nog eens met meer dan $400 gekelderd en gistermiddag kwam het met minder dan $5.200 op een nieuw jaarlijks dieptepunt uit) maar vanwege zijn immer bullish tweets over BTC (zo tweette hij onlangs dat hij net wat BTC voor zijn ouders had gekocht “omdat het overduidelijk was dat de boel op ontploffen stond”) vragen veel van zijn volgers zich af of Neuner een grapje maakt met de tweet of dat hij serieus iedereen aanraadt zich van zijn of haar BTC te ontdoen.
De cijfers liegen er echter niet om als we kijken naar de prestaties van zowel BTC als XRP in het afgelopen jaar: XRP had op 19 november 2017 een waarde van $0,231 en heeft met een huidige waarde van $0,476 in een jaar tijd een winst geboekt van 106%, terwijl Bitcoin zich in diezelfde periode neer moet leggen met een verlies van 33%. Ook andere cryptocurrencies zoals Ethereum (ETH) en Bitcoin Cash (BCH) leden verliezen van respectievelijk 57% en 70%.
Daarbij moet wel gezegd worden dat XRP vorig jaar later aan de grote piek begon dan de overige genoemde altcoins en dat er met haar huidige waarde van $0,48 slechts 12,5% waard is van wat het was op haar hoogtepunt (bij BTC is dat 26,5%). In de afgelopen week geldt XRP echter wel als een van de best presterende altcoins temidden van een bearish trend. Zo heeft het ETH overstegen als de op één na meest waardevolle cryptocurrency op basis van totale marktwaarde ($19 miljard om $16 miljard).

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie