Home Nieuws Bitcoin nieuws CNBC’s Ran Neuner roept volgers op Bitcoin (BTC) te dumpen en XRP...

CNBC’s Ran Neuner roept volgers op Bitcoin (BTC) te dumpen en XRP te kopen (of hij maakt een grapje)

Hoewel Ran Neuner, oprichter en CEO van Onchain Capital, een crypto investerings- en adviesbureau, en tevens bekend als host van het programma Cryptotrader op CNBC, altijd vol lof over Bitcoin (BTC) heeft gesproken, heeft hij een onlangs een tweet de wereld in geslingerd waarin hij zijn volgers oproept al hun BTC en Bitcoin Cash (BCH) te verkopen voor Ripple (XRP). Dat na aanleiding van de ‘crypto-burgeroorlog’ die mogelijk heeft bijgedragen aan de sell-off van woensdag 14 november.

Deze hash-oorlogen laten zien waarom iedereen BTC en BCH zou moeten dumpen en gewoon al hun geld in XRP zou moeten stoppen!

- Advertentie -

Het moge duidelijk zijn dat Bitcoin betere dagen heeft gekend (sinds zodagnacht is het nog eens met meer dan $400 gekelderd en gistermiddag kwam het met minder dan $5.200 op een nieuw jaarlijks dieptepunt uit) maar vanwege zijn immer bullish tweets over BTC (zo tweette hij onlangs dat hij net wat BTC voor zijn ouders had gekocht “omdat het overduidelijk was dat de boel op ontploffen stond”) vragen veel van zijn volgers zich af of Neuner een grapje maakt met de tweet of dat hij serieus iedereen aanraadt zich van zijn of haar BTC te ontdoen.

De cijfers liegen er echter niet om als we kijken naar de prestaties van zowel BTC als XRP in het afgelopen jaar: XRP had op 19 november 2017 een waarde van $0,231 en heeft met een huidige waarde van $0,476 in een jaar tijd een winst geboekt van 106%, terwijl Bitcoin zich in diezelfde periode neer moet leggen met een verlies van 33%. Ook andere cryptocurrencies zoals Ethereum (ETH) en Bitcoin Cash (BCH) leden verliezen van respectievelijk 57% en 70%.

Daarbij moet wel gezegd worden dat XRP vorig jaar later aan de grote piek begon dan de overige genoemde altcoins en dat er met haar huidige waarde van $0,48 slechts 12,5% waard is van wat het was op haar hoogtepunt (bij BTC is dat 26,5%). In de afgelopen week geldt XRP echter wel als een van de best presterende altcoins temidden van een bearish trend. Zo heeft het ETH overstegen als de op één na meest waardevolle cryptocurrency op basis van totale marktwaarde ($19 miljard om $16 miljard).

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.584,00 Kopen
1
Litebit
Reviewed
€8.650,38 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.655,19 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€8.662,19 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.720,64 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: Magische grens in zicht

Wat is dat toch met die psyche van de mens? Keer op keer, als de koers van bitcoin support lijkt te vinden, stappen ze...

Volgens onze analist Michiel is één ding zeker, Bitcoin zal de komende maanden de ware vuurproef ondergaan! Lees verder in zijn meest recente column!

Meer columns en analyses lezen? Bekijk dan zeker ook onze Crypto Talk.