Roy van Krieken Roy van Krieken
06/05/2022 05:07 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/05/2022 05:07

Coinbase: 33% van alle Britten investeert in crypto, bitcoin populair

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Coinbase: 33% van alle Britten investeert in crypto, bitcoin populair

Foto: Melinda Nagy/Shutterstock

De wereld van cryptocurrencies wordt overal ter wereld steeds populairder en in het Verenigd Koninkrijk lijkt dat niet anders te zijn. Volgens een onderzoek dat werd gedaan door de Amerikaanse crypto exchange Coinbase bezit zeker 1 op de 3 Britten op dit moment cryptocurrencies!

‘Bitcoin halving is het meest bullish scenario ooit voor de BTC koers’
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Coinbase onderzoek

Het onderzoek werd in naam van Coinbase uitgevoerd door het onderzoeksbureau Qualtrics. Hieruit bleek dat op dit moment zeker 33% van alle Britten reeds hebben geïnvesteerd in crypto valuta. Dit percentage is sinds oktober van het vorige jaar met zeker 4% gestegen. Daarnaast geeft 61% van de ondervraagden aan dat zij van plan zijn om in het komende jaar hun crypto bezittingen uit te breiden.

Vooral bitcoin (BTC) blijkt populair onder Britse investeerders. Op een tweede plek staat ethereum (ETH). 52% van de ondervraagden geeft aan dat zij ether tokens in het bezit hebben. Ook dogecoin (DOGE) doet het goed. Zeker 34% van de ondervraagden bezit dogecoin.

Een woordvoerder van Coinbase liet aan Cointelegraph weten dat deze cijfers laten zien dat het Verenigd Koninkrijk met een bevolking van zeker 67 miljoen een wereldleider is op het gebied van crypto adoptie. Daarnaast wordt gesteld dat er sterke signalen zijn dat in de toekomst de populariteit van cryptocurrencies in het land alsmaar zal groeien.

“Uit recente enquêtes blijkt dat de adoptie trend kan aanhouden, waarbij velen de ambitie delen om de omvang en diversificatie van hun portefeuilles uit te breiden.”

Obstakels

Wel geeft Coinbase aan dat er nog zeker werk aan de winkel is als het op de kennis van Britse crypto investeerders aankomt. Volgens Coinbase kan er nog een hoop gebeuren om de voorlichting wat betreft crypto activa te bevorderen.

Daarnaast zijn regulatoren in het Verenigd Koninkrijk niet altijd even positief over de crypto industrie. Hoewel het onwaarschijnlijk is op dit moment dat zij roet in het eten zullen gooien, blijft dit een belangrijk punt om in de gaten te houden in de toekomst.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie