Roy van Krieken Roy van Krieken
14/11/2021 07:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/11/2021 07:30

Crypto exchange Kraken verwacht een bitcoin (BTC) prijs van ten minste $96.000 in 2021

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
El exchange Kraken quiere lanzar pronto su propio banco

Foto: salarko/Shutterstock

Een van de grootste crypto exchanges ter wereld, Kraken, heeft zich onlangs uitgelaten over de nabije toekomst van de bitcoin (BTC) koers en deze voorspelling laat weinig ter eigen invulling over. Volgens Kraken zal de bitcoin koers in het laatste kwartaal van dit jaar nog een explosieve beweging naar boven maken.

Crypto Rewind: Bitcoin halving, goedkeuring ETF’s in Hongkong en meer
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

$96.000

De voorspelling van Kraken gaat namelijk uit van een bitcoin koers die bijna de magische grens van $100.000 zal bereiken. Zij stellen dit in hun ‘October 2021 Market Recap & Outlook’ rapport. 

Volgens de crypto exchange is het laatste kwartaal van een jaar historisch gezien altijd enorm bullish voor de bitcoin koers. Door vergelijkingen te trekken met data uit 2017 maken zij daarom de voorspelling dat bitcoin voor het einde van het jaar een prijs van $96.355 zal hebben bereikt.

Niet alleen historische data beweegt Kraken tot het maken van deze voorspelling. Ook nemen zij enkele belangrijke ontwikkelingen binnen de wereld van crypto mee. Zo is het feit dat bitcoin opnieuw de prijsniveaus van afgelopen april heeft bereikt enorm positief. Ook geeft Kraken aan dat de goedkeuring van de eerste bitcoin futures ETF’s voor een positief toekomstperspectief hebben gezorgd.

Ook is de instroom van institutioneel geld de afgelopen maanden in een stroomversnelling geraakt. Mocht deze trend zich in de toekomst doorzetten dan zal bitcoin uitstekend blijven presteren, zo stelt Kraken. Tevens geven zij aan dat bitcoin het op dit gebied een stuk beter doet dan de grootste concurrent, ethereum (ETH)

“Als je kijkt naar de institutionele instroom richting BTC en ETH investeringsproducten, dan zie je dat BTC historische hoge instromen zag in oktober, terwijl ETH nauwelijks een positieve instroom van geld had.”

Advertentie

Explosieve voorspellingen

Niet alleen Kraken is overtuigd van het opwaartse momentum van bitcoin dat zich op de korte termijn zal doorzetten. Veel andere bekende investeerders en analisten geven vergelijkbare voorspellingen voor de bitcoin koers.

Zo gaf crypto analist Mike McGlone een tijdje terug al aan dat hij er heilig van overtuigd is dat bitcoin in 2021 nog de mijlpaal van $100.000 zal aantikken. Uiteraard heeft niemand een glazen bol, maar we zullen snel genoeg weten of deze voorspellingen een schot in de roos hebben gemaakt.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie