Roy van Krieken Roy van Krieken
23/10/2021 14:25 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/10/2021 14:25

CEO van FTX lovend over het succes van de eerste bitcoin (BTC) ETF’s, verwacht mooie dingen in de toekomst

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

 

Het eerste Amerikaanse bitcoin (BTC) beursfonds werd onlangs warm onthaald door de crypto gemeenschap. Jaren werd er gewacht op deze ontwikkeling, maar het verlossende groen licht van de Securities and Exchange Commission (SEC) bleef gelukkig niet uit.

De eerste paar dagen dat het ProShares bitcoin futures ETF (BITO) op de Amerikaanse beurs verhandeld werd was het volume direct torenhoog. De eerste dag was dit handelsvolume namelijk meer dan $1 miljard. De tweede dag zakte dit volume niet in. Ook toen was het handelsvolume meer dan $1 miljard.

Bitcoin Runes extreem populair, domineren transacties op het netwerk
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Sam Bankman-Fried

De CEO van de crypto exchange FTX, Sam Bankman-Fried, liet onlangs in een interview met CNBC weten dat hij deze ontwikkeling als enorm positief zag. Volgens hem is het succes van de eerste bitcoin ETF een stap in de goede richting voor de volledige crypto industrie.

Volgens hem kan de lancering van de eerste bitcoin ETF de basis leggen voor andere gestructureerde investeringsproducten op de Amerikaanse beurs. Dit kan er vervolgens weer toe leiden dat meer institutionele investeerders het aandurven om een crypto investering te doen.

Een recent onderzoek van Fidelity stelde onlangs nog dat maar liefst 90% van alle institutionele investeerders over de hele wereld een crypto investering wel zag zitten, maar dat zij nog wachtten op aantrekkelijke investeringsproducten. Veelal hebben dergelijke investeerders meer behoefte aan producten zoals ETF’s dan aan het directe bezit van cryptocurrencies.

Deze institutionele interesse was uiteraard goed te merken toen de eerste bitcoin ETF werd gelanceerd op de Amerikaanse beurs. Het beursfonds werd op de eerste dag het op-een-na succesvolste beursfonds aller tijden.

Advertentie

Versnelde regulatie

Een ander gevolg van het enorme succes van het eerste bitcoin beursfonds is volgens Bankman-Fried het feit dat mogelijke verhelderende regulatie sneller een opmars kan gaan maken.

Volgens hem is dit een broodnodige ontwikkeling omdat veel institutionele investeerders zich nog zorgen maken over de onheldere regelgeving omtrent de crypto industrie.

“Het zal mij niet verbazen als we meer regulatie van de markten en exchanges gaan zien, vooral op het gebied van anti-marktmanipulatie.” 

 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie