Timo Bult Timo Bult
28/04/2021 13:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/04/2021 13:05

‘Crypto is een ruimte waar wij op een grootse manier naartoe bewegen,’ Visa CEO

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
'Crypto is een ruimte waar wij op een grootse manier naartoe bewegen,' Visa CEO

Foto: 3rdtimeluckystudio/Shutterstock

Dat de crypto-markt volwassener wordt blijkt alleen al uit het feit dat bitcoin (BTC) en crypto nu tijdens de earnings calls van grote bedrijven besproken worden. Maandag was het Tesla dat bekendmaakte 10% van zijn bitcoin te hebben verkocht, gisteren noemde de betalingsverwerker Visa crypto in zijn meeting.

Crypto is niets nieuws voor Visa. De betalingsreus maakte de afgelopen maanden een aantal interessante dingen bekend. Zo verwerkt het bedrijf sinds kort transacties met stablecoins via de Ethereum (ETH) blockchain. Daarnaast ontwikkelt het software (API’s) voor banken om bitcoin bankdiensten gemakkelijker te maken.

In de earnings call van gisteren benoemde de CEO van Visa, Al Kelly, de vijf verschillende gebieden waarop Visa bezig is met crypto: het uitgeven en kopen van crypto, crypto-API’s voor financiële dienstverleners, afwikkelingen met stablecoins en central bank crypto’s (CBDC).

“Dus onze focus ligt op vijf verschillende kansen die we in deze ruimte zien en ik zou zeggen dat dit een ruimte is waar we op een heel grote manier naartoe bewegen en waarvan ik denk dat we buitengewoon goed gepositioneerd zijn,”

Wat betreft CBDC’s zegt Visa in gesprek te zijn met de centrale banken. Zij verwachten dat daar samenwerkingen nodig zullen zijn tussen publieke en private bedrijven. Visa denkt hier een steentje aan bij te kunnen dragen:

“We praten met centrale banken over de benodigdheid van publieke/private partnerschappen en in het bijzonder over de benodigdheid van acceptatie, want om deze digitale valuta van de centrale bank waarde te laten hebben, moeten ze ten eerste veilig zijn in de hoofden van de consumenten en daar hebben we een lange staat van dienst en kunnen we helpen. En dan ten tweede, ze moeten duidelijk een vorm van nut hebben,”

Visa concurrent Mastercard kwam gisteren nog in het nieuws. Samen met cryptocurrency exchange Gemini lanceert het namelijk een creditcard in de Verenigde Staten waarmee consumenten een cashback in bitcoin kunnen verdienen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie