Timo Bult Timo Bult
27/04/2021 08:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/04/2021 08:04

Tesla verkoopt deel van zijn bitcoin (BTC), community reageert verrast, maar waarom deed Tesla dit?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Tesla verkoopt deel van zijn bitcoin (BTC), community reageert verrast, maar waarom deed Tesla dit

Foto: Vitaliy Karimov/Shutterstock

Veel Bitcoiners (BTC) schrokken gisteren waarschijnlijk even toen ze lazen dat de elektrische autofabrikant Tesla een deel van zijn bitcoin heeft verkocht. Dit zou namelijk betekenen dat Tesla geen hodler is. Elon Musk, de CEO van het bedrijf, liet echter al snel op Twitter weten waarom het bedrijf een deel van zijn BTC heeft verkocht.

In februari kwam Tesla groots in het nieuws nadat uit documenten van de Securities and Exchange Commission (SEC) bleek dat het $1,5 miljard in bitcoin had geïnvesteerd. Die investering is sindsdien hard gegroeid en dus besloot Tesla 10% van deze investering te verkopen. Dit leverde het bedrijf een winst op van $272 miljoen.

Op Twitter werd teleurgesteld gereageerd op het nieuws. Larry Cermak van The Block schreef in een tweet:

“Het verhaal op de markt is eigenlijk dat bedrijven zullen binnenkomen en dit zullen holden met een meerjarig mandaat. Op korte termijn winst pakken helpt daar op geen enkele manier aan mee.”

Musk liet zelf op Twitter weten niets van zijn eigen bitcoins te hebben verkocht en dat de verkoop van 10% meer om een test ging. Het bedrijf wilde namelijk testen en bewijzen dat bitcoin voldoende liquide is voor dit soort investeringen:

“Ik heb mijn Bitcoin niet verkocht. Tesla verkocht 10% van zijn posities, voornamelijk om de liquiditeit van Bitcoin te bewijzen als alternatief voor het aanhouden van contanten op de balans.”

De CFO van Tesla, Zachary Kirkhorn zei gisteren tijdens de Q1 2021 earnings call dat het bedrijf tevreden is met hoe liquide bitcoin is, wat inhoudt dat het bedrijf zijn bitcoin snel kon verkopen op de markt. Die test is dus geslaagd:

“Maar als we erover nadenken vanuit een corporate treasury-perspectief, zijn we best tevreden met hoeveel liquiditeit er is op de bitcoin-markt. Dus ons vermogen om onze eerste positie op te bouwen was snel gebeurd. Toen we de verkoop later in maart deden, konden we dat ook heel snel uitvoeren. En dus als we nadenken over een soort wereldwijde liquiditeit voor het bedrijf in risicobeheer, is het kunnen krijgen van cash in en uit de markt iets dat volgens mij buitengewoon belangrijk voor ons is.”

 

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie