Roy van Krieken Roy van Krieken
10/06/2024 14:46 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/06/2024 14:06

Crypto rally: Handelsvolumes en totale waarde schieten omhoog

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin klaar voor koerssprong? Winstneming onder beleggers neemt af

Foto: Only background/Shutterstock

De cryptomarkt lijkt weer tot leven te komen. Na een aanzienlijke stijging van bitcoin (BTC) in 2024, waarin het een nieuwe all-time high (ATH) bereikte, groeit ook het gebruik van veel smart contract platformen.

Dit is onder andere te zien in de totale vergrendelde waarde in gedecentraliseerde finance (DeFi) toepassingen. TVL verwijst naar de totale waarde van cryptocurrencies die zijn vastgezet in  DeFi protocollen. Deze waarde bereikte in mei een lokale piek van $192 miljard, het hoogste bedrag sinds februari 2022.

Volgens blockchain analyse platform DappRadar vertegenwoordigt de recente groei in DeFi een stijging van 17% in de waarde van cryptocurrencies die in protocollen zijn vergrendeld. Dit is voornamelijk te danken aan de waardestijging van ethereum (ETH), alsook andere tokens zoals Solana (SOL).

Crypto Ontbijt: Bitcoin-ETF’s krimpen, ETH vraag stijgt & Terra stopt
Crypto Ontbijt: Bitcoin-ETF's krimpen, ETH vraag stijgt & Terra stopt

Ethereum blijft domineren

Ethereum blijft de DeFi markt domineren met een TVL van $130 miljard. Daarmee heeft het 68% van de markt in handen. Solana staat op de tweede plaats met $10,9 miljard, wat slechts zo’n 5,7% is van het totaal. Solana zag echter wel een stijging van 14% in zijn DeFi TVL ten opzichte van de vorige maand.

Wat opvalt is dat het aantal unieke actieve wallets (UAW) die DeFi gebruiken is gedaald. Het zakte met 21% tot 1,75 miljoen unieke wallets. Dit suggereert dat de gebruikersbasis krimpt, terwijl de resterende gebruikers juist meer activa storten of hun portfolio’s in waarde zien stijgen.

Advertentie

Speculatie omtrent ETF lancering

De stijging van de TVL wordt met name toegeschreven aan speculaties omtrent de ETH Spot exchange traded fund (ETF) lanceringen in Amerika. Nadat de fondsen waren goedgekeurd door de Securities and Exchange Commission (SEC) hopen veel DeFi gebruikers dat de lancering voor een crypto rally gaat zorgen.

Deze speculatie leidde al tot verhoogde handelsvolumes en hogere opbrengsten voor liquiditeitsverschaffers en geldschieters, waardoor zij meer crypto in DeFi apps storten.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Recordniveaus in futures en opties

Sinds de Amerikaanse SEC acht verschillende ETH ETF’s heeft goedgekeurd, is er een merkbare toename in handelsactiviteit op de beurzen. Dit optimisme heeft geleid tot nieuwe records in zowel futures als opties. In mei steeg het maandelijkse handelsvolume van ethereum futures op de Chicago Mercantile Exchange (CME) met 37,5% tot $20,5 miljard, het hoogste niveau sinds november 2021.

Ook het open interest van futures bereikte op 28 mei een recordhoogte. Daarnaast steeg het handelsvolume van ETH optiecontracten met 115% tot $931 miljoen, eveneens een record.

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Moeder gooit computer met 100 Bitcoin weg, mist kans op miljoenen
Moeder gooit computer met 100 bitcoin weg, mist kans op miljoenen
Crecimiento explosivo de las memecoins: ¿burbuja o valor duradero?
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen 1 miljoen PEPE gratis
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Moeder gooit computer met 100 Bitcoin weg, mist kans op miljoenen
Moeder gooit computer met 100 bitcoin weg, mist kans op miljoenen
Advertentie