Timo Bult Timo Bult
07/12/2022 05:02 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/12/2022 05:02

Crypto recap 06-12: Dogecoin stijgt na Twitter-gerucht, XRP nieuws en meer

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
¿El nuevo CEO de Twitter también es fan de Dogecoin?

Foto: Sattalat Phukkum / Shutterstock.com

Goedemorgen! Als je regelmatig Crypto Insiders in de gaten houdt dan weet je dat het crypto nieuws nooit stilstaat. De ontwikkelingen volgen zich in razend tempo op en dus kan je soms het overzicht missen. Daarom zetten wij iedere ochtend het belangrijkste nieuws voor je op een rij. In deze editie vind je interessant ripple nieuws, de bitcoin mining difficulty die flink is gedaald en nieuws dat mogelijk impact op Dogecoin heeft.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Ripple rechtszaak gaat laatste fase in

De Ripple rechtszaak is al sinds 2020 aan de gang. Het lot van XRP lijkt grotendeels af te hangen van het oordeel van de rechter in deze zaak. Bepaalt de rechter dat XRP een effect is in de Verenigde Staten, dan is het in ieder geval in Amerika einde verhaal voor Ripple. Krijgt Ripple echter gelijk dan zou dit grote gevolgen kunnen hebben voor ook de rest van de crypto-sector.

Gisteren was in het crypto nieuws te lezen dat de rechtszaak de laatste fase is ingegaan. Ripple heeft namelijk de laatste documenten ingediend. Wanneer een daadwerkelijke uitspraak precies volgt is niet duidelijk. Dat kan nog wel even op zich laten wachten.

Advertentie

Bitcoin mining difficulty daalt

Dan opvallend bitcoin nieuws. Na een periode waarin de rekenkracht van het netwerk alsmaar bleef stijgen, is er nu een einde gekomen aan dat feestje. De difficulty is namelijk met maar liefst 7,3% gedaald, de grootste daling sinds 3 juli 2021.

Het is aannemelijk dat het door de lage bitcoin prijs steeds moeilijker wordt om winst te draaien. Miners zetten daarom vooral oude, inefficiënte machines uit. De difficulty is een automatisch mechanisme dat het netwerk in balans houdt om de beveiliging van transacties te garanderen.

Crypto belasting: wat zijn de Europese belastingparadijzen in 2024?
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Eigen crypto van Twitter, effect op dogecoin?

Ten slotte de geruchten omtrent Twitter’s eigen crypto! Het social mediaplatform werd dit jaar overgenomen door niemand minder dan Elon Musk; miljardair, Tesla CEO en de ‘Dogefather.’ Als fan van dogecoin wachten DOGE-houders met smacht op meer informatie of Musk de crypto gaat integreren met het platform.

Daar is dus vooralsnog geen sprake van. Wel gaan er geruchten rond dat er een “Twitter Coin” aan zit te komen. Dat is natuurlijk al wel een stap richting de implementatie van crypto, en dus reageerde DOGE gisteren even met een stijging van 7,5%.

Wil jij direct in je feed op de hoogte blijven van het belangrijkste crypto nieuws? Volg Crypto Insiders op Instagram, waar wij onze volgers het interessantste nieuws voorschotelen!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie