Timo Bult Timo Bult
13/12/2022 05:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/12/2022 05:01

Crypto rewind 12-12: Let op! Bitcoin volatiliteit verwacht vandaag

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Crypto Rewind week 4: Bitvavo deelt goed nieuws, bitcoin stijgt en meer

Foto: Igal Melamed/Shutterstock

Goedemorgen! Als je regelmatig Crypto Insiders in de gaten houdt dan weet je dat het crypto nieuws nooit stilstaat. De ontwikkelingen volgen zich in razend tempo op en dus kan je soms het overzicht missen. Daarom zetten wij iedere ochtend het belangrijkste nieuws van gisteren voor je op een rij. We beginnen met de mogelijke volatiliteit die bitcoin (BTC) vandaag te wachten staat.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin kan vandaag volatiel worden rond dit tijdstip

Er zijn deze week een aantal dagen die zeer spannend kunnen worden voor de cryptomarkt. Ten eerste wordt vandaag de Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI) bekend gemaakt, zoals in de bitcoin marktupdate gisterochtend te lezen was. Deze cijfers laten zien hoe hoog de inflatie is ten opzichte van vorige maand en vorig jaar. Om precies te zijn worden de CPI-cijfers vandaag om 14:30 Nederlandse tijd bekend gemaakt.

Mochten deze cijfers ver afwijken van de daadwerkelijke inflatie dan kan dit voor behoorlijke volatiliteit op de markten zorgen. Doorgaans betekenen CPI-cijfers hoger dan de verwachting een daling voor crypto, en lager dan de verwachting zou juist een stijging kunnen veroorzaken. Kortom, zet 14:30 in je agenda. De cijfers zullen onder andere op deze website te zien zijn onder CPI (Jaarlijks) (Nov) en CPI (Maandelijks) (Nov).

Advertentie

Cardano-oprichter: ‘Ripple rechtszaak kan al op 15 december eindigen’

We naderen zo langzamerhand het einde van de XRP rechtszaak. Dat werd onder andere duidelijk door verschillende berichten in het XRP nieuws. De oprichter van Cardano (ADA), Charles Hoskinson, zou naar verluidt hebben vernomen dat de zaak al op 15 december zou kunnen gaan eindigen.

Hijzelf is overigens niet al te positief. Hij stelt dat als de zaak in het nadeel van Ripple eindigt, dit “catastrofale gevolgen voor de crypto-industrie” zal hebben. Toch is hij over het algemeen optimistisch over crypto: “Maar los van wat er zal gebeuren, is het een decentraal ecosysteem waar de gebruikers de controle over hebben.”

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Binance FUD laait weer op

Gisteren speelde ook plotseling het verhaal omtrent het onderzoek naar Binance weer op. De Amerikaanse justitie zou de beurs onderzoeken omdat het de anti-witwaswetgeving zou hebben gebroken. Nu zou de beurs ook vervolgd gaan worden voor deze vergrijpen.

Daar blijkt echter vooralsnog weinig van waar te zijn. Wel zou het onderzoek naar Binance zijn einde naderen. Een deel van de aanklagers zou de exchange willen aanklagen, een ander deel nog niet. De CEO van Binance zelf is duidelijk: Negeer de fear, uncertainty and doubt (FUD), blijf bouwen!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie