Timo Bult Timo Bult
30/04/2023 12:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/04/2023 12:08

Crypto Rewind week 17: Bitcoin prijs herstelt, Belgen in de problemen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Crypto Rewind week 17: Bitcoin prijs herstelt, Belgen in de problemen

Foto: Hi my name is Jacco/Shutterstock

De afgelopen week was weer behoorlijk volatiel. De bitcoin (BTC) koers herstelde van een flinke dip terwijl onze zuiderburen in de penarie kwamen te zitten. In deze Crypto Rewind lees je het belangrijkste crypto nieuws zodat jij de nieuwe week goed voorbereid in kan gaan!

Bitcoin ETF’s eindigen teleurstellende week met rode cijfers
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin prijs stijgt na flash crash

Het is alweer een week geleden dat bitcoin een enorme dip maakte. De daling leek voort te komen uit vals alarm. De failliete crypto exchange Mt. Gox én de Amerikaanse overheid zouden bitcoins aan het dumpen zijn, wat zou blijken uit het feit dat de wallets van deze twee partijen leegliepen. Dit bleek dus achteraf vals alarm te zijn.

Vorig weekend vond BTC bij $27.000 steun. Op dinsdag begon de bitcoin koers vervolgens weer behoorlijk te stijgen om een dag later bijna de $30.000 aan te tikken. Al met al staat bitcoin op het moment van schrijven 8,5% in de plus ten opzichte van het laagste punt van deze week! Daarmee is de bitcoin prijs in euro 26.591 op Bitvavo.

Advertentie

42.000 Belgen in de problemen door partner van Bit4You

Verder zagen we dichtbij huis een grote ontwikkeling; het Belgische crypto-platform Bit4You heeft namelijk alle stortingen en opnames stilgelegd voor zijn klanten. Door problemen bij een belangrijke partner kunnen klanten niet meer bij hun crypto.

Om precies te zijn is crypto-leenplatform CoinLoan uit Estland de oorzaak. Die is namelijk zijn vergunning verloren omdat het failliet zou zijn gegaan. Er is tot op heden nog geen duidelijkheid hoe nu verder. Bit4You heeft ongeveer 42.000 klanten die naar verluidt zo’n 6,5 miljoen euro vast hebben zitten in het platform.

Memecoins komen naar Bitcoin: dit is de eerste
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Jubileum omtrent “verdwijning” Bitcoin-bedenker Satoshi

Ten slotte was het deze week 12 jaar geleden dat Satoshi Nakamoto, de mysterieuze bedenker van Bitcoin, verdween. Op 23 april 2011 schreef Satoshi dat hij is “overgegaan op andere dingen” en dat Bitcoin “in goede handen is.”

Zijn project bleek sinds zijn lancering in 2019 enorm succesvol. De huidige marktkapitalisatie van $567 miljard is daar een van de bewijzen van.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie