Timo Bult Timo Bult
28/04/2023 19:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/04/2023 19:01

42.000 Belgen in de penarie: Bit4You legt crypto-platform stil

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
42.000 Belgen in de penarie: Bit4You legt crypto-platform stil

Foto: hyotographics/Shutterstock

Meer dan 40.000 Belgische klanten van het crypto-platform Bit4You zijn onlangs in een vervelende situatie terechtgekomen. Zij kunnen namelijk niet meer bij hun crypto-tegoeden. Het stilleggen van het platform is het gevolg van de situatie bij een belangrijke partner van het platform, CoinLoan.

Sony betreedt cryptomarkt en staat klaar om eigen beurs te lanceren
Sony betreedt cryptomarkt en staat klaar om eigen beurs te lanceren

Belgen hebben crypto vastzitten

Volgens De Standaard heeft Bit4You bijna 42.000 klanten die samen 6,5 miljoen euro aan crypto in het platform hebben zitten. Zij kunnen hier dus plotseling niet meer bij. Het Estse crypto-leenplatform CoinLoan, een belangrijke partner van Bit4You, is namelijk zijn vereiste vergunning in Estland kwijtgeraakt.

Het wegvallen van deze vergunning is echter niet het enige waarom klanten zich zorgen maken. CoinLoan zou zijn vergunning namelijk zijn kwijtgeraakt omdat het failliet is verklaard. In een update op de website van het Belgische crypto bedrijf valt onder andere te lezen:

“Om de belangen van onze klanten zo goed mogelijk te beschermen en omwille van de eerlijkheid, hebben we de uitvoering van activiteiten via het platform opgeschort. […] Het stopzetten van alle activiteiten op het platform is een moeilijke beslissing, die we met pijn in het hart hebben genomen.”

‘Geen aanwijzingen dat crypto voor altijd verloren is’

Hoe de situatie zal aflopen is onbekend. Wel stelt Bit4You: “Tot op heden hebben wij geen aanwijzingen dat de crypto die namens onze klanten bij CoinLoan worden aangehouden niet zullen worden teruggevorderd.” Het enige wat onze zuiderburen op dit moment kunnen doen is in spanning afwachten.

Op het eerste gezicht doet deze situatie mogelijk enigszins denken aan die van Bitvavo en crypto leenplatform Genesis, maar in de praktijk is die situatie een stuk minder ernstig. De Nederlandse exchange heeft miljoenen vastzitten in het failliete Genesis en probeert al langere tijd dit geld terug te krijgen. Bitvavo heeft echter wel duidelijk gemaakt dat het volledig garant staat voor het uitstaande bedrag. Klanten zullen daarom geen verlies leiden als de crypto in het ergste geval niet terugkomt bij Bitvavo.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Duitsland bijna klaar met Bitcoin dump: minder dan 20% blijft over
Duitsland dumpt 435 miljoen aan bitcoin, parlementslid slaat alarm
Bitcoin en aandelen onderuit, ondanks positief inflatierapport
Waarom komende donderdag alles kan bepalen voor Bitcoin in 2024
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Duitsland bijna klaar met Bitcoin dump: minder dan 20% blijft over
3 redenen waarom de bitcoin koers al dagen daalt
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Bom afgeweken: bitcoin terugbetalingen van Mt. Gox 'kort' vertraagd
Bom afgeweken: bitcoin terugbetalingen van Mt. Gox ‘kort’ vertraagd
'De bitcoin koers zal niet veel lager gaan dan dit,' zeggen analisten
‘De bitcoin koers zal niet veel lager gaan dan dit,’ zeggen analisten
Grote cryptobeurs trekt stekker uit 'bitcoin hotel' project
Grote cryptobeurs trekt stekker uit ‘bitcoin hotel’ project
Advertentie