Timo Bult Timo Bult
28/04/2023 19:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/04/2023 19:01

42.000 Belgen in de penarie: Bit4You legt crypto-platform stil

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
42.000 Belgen in de penarie: Bit4You legt crypto-platform stil

Foto: hyotographics/Shutterstock

Meer dan 40.000 Belgische klanten van het crypto-platform Bit4You zijn onlangs in een vervelende situatie terechtgekomen. Zij kunnen namelijk niet meer bij hun crypto-tegoeden. Het stilleggen van het platform is het gevolg van de situatie bij een belangrijke partner van het platform, CoinLoan.

iPhone-gebruikers met crypto, let op: ‘schakel iMessage uit’
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Belgen hebben crypto vastzitten

Volgens De Standaard heeft Bit4You bijna 42.000 klanten die samen 6,5 miljoen euro aan crypto in het platform hebben zitten. Zij kunnen hier dus plotseling niet meer bij. Het Estse crypto-leenplatform CoinLoan, een belangrijke partner van Bit4You, is namelijk zijn vereiste vergunning in Estland kwijtgeraakt.

Het wegvallen van deze vergunning is echter niet het enige waarom klanten zich zorgen maken. CoinLoan zou zijn vergunning namelijk zijn kwijtgeraakt omdat het failliet is verklaard. In een update op de website van het Belgische crypto bedrijf valt onder andere te lezen:

“Om de belangen van onze klanten zo goed mogelijk te beschermen en omwille van de eerlijkheid, hebben we de uitvoering van activiteiten via het platform opgeschort. […] Het stopzetten van alle activiteiten op het platform is een moeilijke beslissing, die we met pijn in het hart hebben genomen.”

‘Geen aanwijzingen dat crypto voor altijd verloren is’

Hoe de situatie zal aflopen is onbekend. Wel stelt Bit4You: “Tot op heden hebben wij geen aanwijzingen dat de crypto die namens onze klanten bij CoinLoan worden aangehouden niet zullen worden teruggevorderd.” Het enige wat onze zuiderburen op dit moment kunnen doen is in spanning afwachten.

Op het eerste gezicht doet deze situatie mogelijk enigszins denken aan die van Bitvavo en crypto leenplatform Genesis, maar in de praktijk is die situatie een stuk minder ernstig. De Nederlandse exchange heeft miljoenen vastzitten in het failliete Genesis en probeert al langere tijd dit geld terug te krijgen. Bitvavo heeft echter wel duidelijk gemaakt dat het volledig garant staat voor het uitstaande bedrag. Klanten zullen daarom geen verlies leiden als de crypto in het ergste geval niet terugkomt bij Bitvavo.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie