Roy van Krieken Roy van Krieken
17/10/2022 06:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/10/2022 06:02

De 3 grootste gevaren voor bitcoin

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Satoshi Nakamoto heeft in 2009 met bitcoin (BTC) de eerste succesvolle decentrale cryptocurrency gelanceerd. In theorie staat bitcoin volledig los van het traditionele financiële systeem en de macht van overheden, maar in de praktijk is dat allemaal niet zo zwart-wit. Tot op heden is bitcoin, gemeten vanaf het begin, een groot succes.

Laten we vandaag eens drie gevaren onder de loep nemen die de BTC koers een behoorlijke tik kunnen geven.

Satoshi Nakamoto wordt wakker

Het eerste grote gevaar voor de bitcoin koers is dat Satoshi Nakamoto wakker wordt uit zijn winterslaap. De bedenker van Bitcoin heeft al meer dan 10 jaar niet van zich laten horen, maar heeft naar schatting nog altijd meer dan 1 miljoen bitcoin tot zijn beschikking. Als Satoshi Nakamoto wacht op het juiste moment en straks ineens zijn bitcoin naar de grote beurzen stuurt voor een verkoop, dan kan dat de koers een enorme klap geven. Het meest waarschijnlijke scenario is echter dat Satoshi niet meer onder ons is. Anders had hij ondertussen waarschijnlijk wel iets van zich laten horen.

De energiediscussie rondom bitcoin mining

Een ander potentieel gevaar voor bitcoin de komende jaren is de energiediscussie rondom mining. Kenners van de industrie weten dat bitcoin mining ook voordelen heeft voor de planeet. Denk bijvoorbeeld aan het stimuleren van de productie van duurzame energie of het voorkomen van het massale affakkelen van overtollig gas. In de politiek hoor je van de voordelen van bitcoin mining echter nog weinig terug. Zeker als het klimaat een groter probleem begint te worden, dan kan de industrie daar weleens last van krijgen.

Overheden verbieden bitcoin

Uiteindelijk is bitcoin een decentrale vorm van geld met absolute schaarste als belangrijkste verkooppunt. Zeker in tijden van extreme inflatie zoals we die nu overal ter wereld zien, kan een geldvorm als bitcoin een bedreiging vormen voor de macht van staten. Als bitcoin te snel groeit, dan is er een kans, hoewel die heel klein is, dat alle overheden ter wereld samenwerken om bitcoin te verbieden. De kans is echter groter dat sommige landen, net als El Salvador, er juist voor kiezen om op de bitcoin-standaard over te stappen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie