Kevin Schijven Kevin Schijven
18/08/2020 11:09 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/08/2020 11:09

De ergste economische crisis van mijn leven komt eraan, zegt investeerlegende Jim Rogers

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
De ergste economische crisis van mijn leven komt eraan, zegt investeerlegende Jim Rogers

Jim Rogers zegt dat de zwaarste economische recessie in zijn leven eraan komt. Dat meldde de bekende 77-jarige Amerikaanse investeerder onlangs in een interview met The Economic Times.
Sinds de uitbraak van het coronavirus zijn centrale banken overal ter wereld enorme bedragen aan het printen ter ondersteuning van de economie. Dat zal echter slecht aflopen op de lange termijn, zegt Rogers.
De wereld zat al diep in de schulden in de economische recessie van 2008. Sindsdien zijn de schulden overal ter wereld alleen maar sterk toegenomen. Rogers zegt dat het deze keer tot “vreselijke problemen” zal leiden.

In 2008 had de wereld een groot probleem vanwege te hoge schulden. Deze schulden zijn overal omhooggeschoten, zelfs in India en China. Tien jaar geleden had China vrijwel geen schulden. Nu hebben ze enorm veel. De volgende keer dat we een probleem hebben, en dat is nu, wordt de ergste in mijn leven. Het ligt simpel. De schuld is nu veel, veel, veel hoger. Het zal erger zijn. We hebben deze problemen om de paar jaar. De volgende wordt vreselijk.

Aldus de investeerder. Ondanks de recessie lijkt de aandelenmarkt het vooralsnog goed te doen. Rogers meldt dat dit komt omdat het bijgedrukte geld voornamelijk naar deze markten toegaat, maar uiteindelijk zullen we hiervoor de prijs moeten betalen.

Bijna elk land ter wereld drukt en geeft nu veel geld uit en dat geld moet ergens heen. Het gaat naar de markten toe. Bedenk dat er in november over zes maanden een verkiezing is in de VS en al die jongens willen herkozen worden. Ze geven niet om jou, mij of onze kinderen. Ze geven om november en om herkozen te worden. Dus de markten zullen een tijdje in orde blijven. De schuld gaat echter overal door het dak, geld wordt overal bijgedrukt en uiteindelijk zullen we de prijs moeten betalen.

Door de bovenstaande redenen zoeken veel investeerders momenteel een zogeheten ‘veilige haven’ op. Rogers meldt dat hij zelf goud en zilver in bezit heeft. Bitcoin (BTC) is ook een steeds populairdere optie onder investeerders en in tegenstelling tot goud heeft het een bekend maximaal aanbod. Rogers is zelf echter geen fan van cryptocurrencies, hij zei in juni dat de markt nog in een zeepbel zit en uiteindelijk niets waard zal zijn.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie