Kevin Schijven Kevin Schijven
22/06/2020 13:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/06/2020 13:05

Bitcoin (BTC) en cryptocurrencies zijn een bubbel en zullen uiteindelijk niets waard zijn, zegt Jim Rogers

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) en cryptocurrencies zijn een bubbel en zullen uiteindelijk niets waard zijn, zegt Jim Rogers

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Jim Rogers, de beroemde Amerikaanse investeerder, zegt dat de waarde van cryptocurrencies, waaronder bitcoin (BTC), zal afnemen en uiteindelijk naar nul zal zakken. Dat meldt de 77-jarige miljonair in een interview met AERAdot, gepubliceerd op 19 juni.
Volgens Rogers zit de cryptocurrency-markt nog steeds in een een zogeheten bubbel, oftewel zeepbel, die op elk moment kan barsten. Dat zei de investeerder ook al in 2017 over de crypto-markt. Daar voegt hij aan toe dat virtuele valuta “gewoon gokken” is:

Cryptocurrency-markten zijn volatiel omdat de wereldeconomie in een crisis verkeert. Een paar jaar geleden bestonden ze nog niet eens, maar in een oogwenk werden ze 100 of zelfs 1000 keer zoveel waard. Dit is duidelijk een bubbel en ik weet niet de juiste prijs. Virtuele valuta is geen investeringsinstrument. Het is gewoon gokken.

Volgens Rogers zullen virtuele valuta’s waarover de overheid geen controle heeft, nooit als geld worden geaccepteerd.

Degenen die cryptocurrency gebruiken, denken dat ze slimmer zijn dan hun regeringen. Volgens mij is dat dat precies wat ze zeggen. Maar de overheid heeft iets dat de mensen die met virtuele valuta werken niet hebben. Dat zijn wapens. De reden waarom ik denk dat cryptocurrencies uiteindelijk zullen verdwijnen is omdat ze niet tegen de gewapende macht van regeringen op kunnen.

De koers van bitcoin stijgt regelmatig als er onrust heerst in de wereld. Dat is hoe de cryptocurrency zijn reputatie als ‘veilige haven’ voor investeerders heeft opgebouwd. Bitcoin herstelde zich relatief vlug na de enorme crash in maart omtrent het coronavirus.
Toch is bitcoin in de afgelopen maanden maar één keer door de psychologische grens van $10.000 heen gebroken en dat was kort na een speech van president Trump over de demonstaties in de Verenigde Staten. Onlangs kwam naar buiten dat Trump al sinds 2018 achter bitcoin aan wilde gaan.
Rogers staat samen met Warren Buffett en George Soros bekend als “een van de drie grootste investeerders in de wereld.” Buffett is ook geen fan van cryptocurrencies en noemde het een paar jaar geleden “rattengif in het kwadraat.” Eerder dit jaar had de miljardair investeerder eindelijk zijn lunch met Justin Sun van TRON (TRX). Ook toen zei hij naderhand dat bitcoin “geen waarde heeft en niets produceert.”

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie