Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

President Trump wilde al sinds 2018 achter Bitcoin aangaan, blijkt uit nieuw boek van Bolton

Afgelopen nacht kwam nieuws naar buiten over het aanstaande boek van John Bolton, de voormalig nationale veiligheidsadviseur van president Trump. In het boek, genaamd ‘The Room Where It Happened,’ beschuldigt Bolton de Amerikaanse president van een aantal verwerpelijke zaken.

Trump zou onder andere de Chinese president Xi Jinping gevraagd hebben om te helpen met de aankomende presidentiële verkiezingen. Ook zou hij de Chinese president aangespoord hebben om concentratiekampen door te blijven bouwen.

- Advertentie -

Ook Bitcoin (BTC) komt naar voren in het boek, meldt de Washington Examiner op 17 juni. Dat Trump geen fan van bitcoin is, wisten we al. Trump zei in juli 2019 dat bitcoin geen geld is, dat het op “ijle lucht” gebaseerd is en dat het “alleen gebruikt wordt voor illegale activiteiten als drugshandel.” Ook viel hij de Libra van Facebook aan, dat kort daarvoor voor het eerst werd onthuld.

Nu blijkt dat Trump zich achter gesloten deuren al veel eerder over bitcoin uitte. Bolton stelt in zijn boek dat hij Trump hoorde zeggen tegen Steven Mnuchin, minister van Financiën, dat hij “achter bitcoin aan moet gaan.” Dit gesprek zou zich afgespeeld hebben in mei 2018 en ging voornamelijk over de handelsoorlog met China.

Het Witte Huis heeft zich vervolgens lang stilgehouden over cryptocurrencies. Na de uitspraken van Trump op Twitter noemde Mnuchin crypto “een kwestie van nationale veiligheid” en ook dat het voornamelijk voor “illegale activiteiten” gebruikt wordt. Toch zei hij ook later dat hij niet innovatie omtrent financiën in de weg wil staan. In februari van dit jaar kondigde Mnuchin “belangrijke nieuwe richtlijnen” aan voor de crypto-markt.

Het is vooralsnog onduidelijk of er meer verwijzingen naar bitcoin of andere cryptocurrencies in het boek staan. Het boek wordt officieel volgende week gepubliceerd, maar het Witte Huis heeft al meerdere malen gedreigd de publicatie te willen dwarsbomen.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.358,80 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.358,80 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish scenario en een toevlucht in goud?

In deze bijzondere tijd is er absoluut ook een bullish scenario te bedenken voor de bitcoin koers. Waar er op dit moment maar geld...