Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
05/08/2019 15:05 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 13:29

Delphi Digital: Vier redenen waarom de bitcoin (BTC) koers op lange termijn gaat stijgen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Delphi Digital, een Amerikaans onderzoeksbureau dat ook consultancy biedt, heeft een rapport uitgebracht dat naar grote trends kijkt en hoe deze effect zullen hebben op de koers van bitcoin (BTC). Het rapport beschrijft waarom de koers op de lange termijn zal stijgen.

Bitcoin en ethereum fondsen lekken geld, CoinShares legt uit waarom
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

HODL

Volgens het onderzoeksrapport zijn de meeste mensen die bitcoin (BTC) verkopen, short term holders. Hiermee wordt geïmpliceerd dat het volk dat in bitcoin gelooft voornamelijk bestaat uit long term holdersDeze uitspraak wordt kracht bij gezet door een analyse waaruit blijkt dat short term holders verantwoordelijk waren voor de rally in het tweede kwartaal van dit jaar, toen de koers richting de $13.000 steeg.
cryptocurrency_exchange_bitvavo_eerste_1000_euro_gratis_handelen_banner

Advertentie

Renteverlaging

Het rapport haalt ook aan dat er een gematigd monetair beleid wordt gevoerd, wat op de lange termijn ook de koers van bitcoin zou kunnen opdrijven. Tom Lee, mede-oprichter van Fundstrat Global, haalde hetzelfde argument op 31 juli ook al aan. Hij beargumenteerde in een interview met Fox Business dat de recente renteverlaging door de Amerikaanse Federal Reserve (FED) gunstig is voor bitcoin, omdat de meest dominante cryptocurrency een marcohedge aan het worden is voor beleggers.

Renteverlaging voegt meer liquiditeit toe. Liquiditeit duwt geld naar allerlei risicovolle activa en ook in hedges, wat bitcoin helpt.

Interesse in de ‘Bitcoin halving’ op hoogste punt ooit
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Economisch verval

Het risico op een recessie in Amerika lijkt aanzienlijk te groeien, wat een drijfveer is geweest voor de hierboven genoemde renteverlaging. Delphi Digital beweert dat dit sentiment ook op de lange termijn positief zal uitpakken voor bitcoin. Hoewel er geen historische data is van de bitcoin-koers tijdens een recessie, haalt het rapport goud aan als gelijksoortige activa. Historische prijsdata van goud laat namelijk zien dat de waarde stijgt tijdens zware economische tijden.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Safe haven

Het is geen nieuw argument, maar wel een hele valide: bitcoin zal in de toekomst steeds meer als safe haven fungeren. Meer en meer mensen zullen zich tot bitcoin wenden als alternatief voor centrale banken. Banken laten zich uit over monetair beleid en raken verwikkeld in politieke discussies die zorgen voor een onzeker en onduidelijk klimaat.
Dit klimaat versterkt de aantrekkingskracht en insteek van Bitcoin: een alternatieve, decentraal georganiseerde valuta die niet leunt op instellingen of politiek
Benieuwd naar wat de bitcoin (BTC) koers gaat doen? In zijn nieuwe column die vanmorgen verscheen, “Is dit een preparty?”, geeft onze analist Crypto Insider David weer zijn visie!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.
Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie