Delphi Digital: Vier redenen waarom de bitcoin (BTC) koers op lange termijn gaat stijgen

Delphi Digital, een Amerikaans onderzoeksbureau dat ook consultancy biedt, heeft een rapport uitgebracht dat naar grote trends kijkt en hoe deze effect zullen hebben op de koers van bitcoin (BTC). Het rapport beschrijft waarom de koers op de lange termijn zal stijgen.

HODL

- Advertentie -

Volgens het onderzoeksrapport zijn de meeste mensen die bitcoin (BTC) verkopen, short term holders. Hiermee wordt geïmpliceerd dat het volk dat in bitcoin gelooft voornamelijk bestaat uit long term holdersDeze uitspraak wordt kracht bij gezet door een analyse waaruit blijkt dat short term holders verantwoordelijk waren voor de rally in het tweede kwartaal van dit jaar, toen de koers richting de $13.000 steeg.

cryptocurrency_exchange_bitvavo_eerste_1000_euro_gratis_handelen_banner

Renteverlaging

Het rapport haalt ook aan dat er een gematigd monetair beleid wordt gevoerd, wat op de lange termijn ook de koers van bitcoin zou kunnen opdrijven. Tom Lee, mede-oprichter van Fundstrat Global, haalde hetzelfde argument op 31 juli ook al aan. Hij beargumenteerde in een interview met Fox Business dat de recente renteverlaging door de Amerikaanse Federal Reserve (FED) gunstig is voor bitcoin, omdat de meest dominante cryptocurrency een marcohedge aan het worden is voor beleggers.

Renteverlaging voegt meer liquiditeit toe. Liquiditeit duwt geld naar allerlei risicovolle activa en ook in hedges, wat bitcoin helpt.

Economisch verval

Het risico op een recessie in Amerika lijkt aanzienlijk te groeien, wat een drijfveer is geweest voor de hierboven genoemde renteverlaging. Delphi Digital beweert dat dit sentiment ook op de lange termijn positief zal uitpakken voor bitcoin. Hoewel er geen historische data is van de bitcoin-koers tijdens een recessie, haalt het rapport goud aan als gelijksoortige activa. Historische prijsdata van goud laat namelijk zien dat de waarde stijgt tijdens zware economische tijden.

Safe haven

Het is geen nieuw argument, maar wel een hele valide: bitcoin zal in de toekomst steeds meer als safe haven fungeren. Meer en meer mensen zullen zich tot bitcoin wenden als alternatief voor centrale banken. Banken laten zich uit over monetair beleid en raken verwikkeld in politieke discussies die zorgen voor een onzeker en onduidelijk klimaat.

- Advertentie -

Dit klimaat versterkt de aantrekkingskracht en insteek van Bitcoin: een alternatieve, decentraal georganiseerde valuta die niet leunt op instellingen of politiek

Benieuwd naar wat de bitcoin (BTC) koers gaat doen? In zijn nieuwe column die vanmorgen verscheen, “Is dit een preparty?”, geeft onze analist Crypto Insider David weer zijn visie!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -
Ad
SATOS
Reviewed
€16.180,80 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€15.895,60 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€15.934,10 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€15.987,70 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€16.008,00 Kopen
Laatste nieuws

Bitcoin bereikte wederom nieuwe ATH terwijl de dollar daalde en zelfs...

0
Gisteren bereikte de koers van bitcoin (BTC) voor de tweede keer deze week een nieuwe all-time high (ATH) met een gemiddelde prijs van ongeveer...
- Advertentie -
Expert analyses

Bitcoin koers dipt omlaag! Tijd voor paniek of voor nieuwe kansen?!

Het lijkt de afgelopen 24 uur wel alsof Pietje Paniek heel veel broertjes en zusjes heeft gekregen. De bitcoin koers heeft zich tot op...