Dit is waarom bitcoin (BTC) mogelijk opnieuw records gaat breken

Nu de crypto winter ten einde lijkt te zijn gekomen, doen analisten allerlei voorspellingen. De een verwacht een periode van horizontale koersbewegingen voordat we weer stijgingen zullen gaan zien, de ander verwacht ieder moment een enorme prijsrally. Echter zijn de meeste analisten het over één ding eens: de aankomende rally zal de koers tot nieuwe hoogtes duwen.

Wanneer we de bitcoin (BTC) grafiek erbij pakken, en deze zover mogelijk uitzoomen, dan zien we dat de trend de afgelopen jaren vrijwel constant opwaarts is geweest. DonAlt, een crypto-trader, laat dit mooi zien in een tweet:

Advertentie

Maar dan blijft de vraag nog steeds: waar zal de koers eindigen tijdens de volgende rally? Dat weet uiteraard niemand. Wel kan er aan de hand van fundamentele factoren worden ingeschat dat een nieuwe all time high (ATH) voor bitcoin zeker niet uitgesloten is.

Zo is cryptocurrency in zijn geheel een stuk bekender op het wereldtoneel. Terwijl veel mensen tijdens de vorige rally eigenlijk voor het eerst kennismaakten met bitcoin en alle altcoins, weten veel meer mensen nu wat het is. Daarnaast zijn er nu ook echt producten op basis van blockchain-technologie op de markt gekomen, waarmee het de use cases in het dagelijks leven bewijst.

Veel analisten kijken echter vooral naar de hoek van institutionele beleggers, want daar ligt het grote geld. Dit type belegger handelt met grote sommen geld, en wilt dan ook zo’n klein mogelijk risico lopen tijdens het investeren. Tot voor kort kon men alleen nog maar via vaak ongereguleerde cryptocurrency exchanges cryptocurrencies verhandelen.

Daar lijkt nu echter verandering in te komen. Steeds vaker zien we producten zoals crypto custody van Fidelity en het handelsplatform Bakkt op de markt verschijnen. Deze producten zijn gericht op institutionele beleggers, iets wat tijdens de prijsrally in 2017 niet bestond.

Gebaseerd op deze feiten kunnen we dus stellen dat er tijdens de aankomende prijsrally potentieel veel meer geld de markt in kan stromen dan in 2017 gebeurde. En dit zal volgens sommigen leiden tot nieuwe records op de cryptomarkt.

Heb je afgelopen maandag de wekelijkse koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik dan hier om deze alsnog te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Advertentie
Ad
Ad
SATOS
Reviewed
€8.216,36 Kopen
1
1
Bitvavo
Reviewed
€8.114,00 Kopen
2
2
Coinmerce
Reviewed
€8.148,52 Kopen
3
3
Litebit
Reviewed
€8.166,24 Kopen
4
4
Bitonic
Reviewed
€8.187,61 Kopen
5
5
Anycoin Direct
Reviewed
€8.197,34 Kopen
Laatste nieuws