Bitcoin (BTC) blijft de komende periode zijwaarts handelen, aldus analisten

Volgens een aantal analisten zal bitcoin (BTC) vooral zijwaarts blijven handelen in afwachting van de nieuwe bullmarkt. Analisten zoals Josh Rager baseren deze verwachting vooral op prijsbewegingen die bitcoin vroeger maakte in vergelijkbare scenario’s.

- Advertentie -

Op het moment van schrijven is bitcoin $5.261,52 waard na 0,53% in waarde te zijn gestegen in de afgelopen 24 uur. De koers handelt hiermee sterk boven de support op $5.200, een teken dat mogelijke verdere stijgingen voor de deur staan.

Josh Rager beweert echter dat deze stijgingen nog wel een aantal maanden op zich kunnen laten wachten. Door de periode die tussen de bear– en bullmarkt van 2014 en 2015 lag te vergelijken met de koers nu, denkt hij dat de huidige accumulatie periode pas eind juli eindigt:

Een andere analist deelt Rager’s mening, alhoewel de bullmarkt volgens hem iets eerder kan gaan beginnen. Volgens zijn analyse zou dit op zijn vroegst in mei zijn. Hij vergeleek de huidige situatie met die van 2015 en 2016:

- Advertentie -

De meeste analisten zijn het met elkaar eens dat we een bullmarkt zullen gaan zien. Echter lijkt het echte vraagstuk wanneer deze zal beginnen. Gisteren tweette Crypto Thies nog dat ook hij verwacht dat de bullmarkt er toch echt aan zit te komen.

Zijn verwachting baseert hij vooral op technische indicatoren zoals de Simple Moving Average (SMA) en de Moving Average (MA). Het blijft echter gissen wat er echt staat te gebeuren.

Op basis van de verwachtingen van Rager en Crypto Hamster zal BTC dus nog een tijdje zijwaarts blijven handelen. En hoe langer de cryptocurrency boven de support op $5.200 blijft handelen, hoe sterker die wordt. En dit zou volgens hen een nieuwe opwaartse trend zeker kunnen gaan stellen.

Benieuwd naar een uitgebreidere koersanalyse van bitcoin (BTC)? Bekijk hier dan de wekelijkse analyse van Crypto Insider David die afgelopen maandag verscheen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -
Ad
Bitvavo
Reviewed
€16.265,60 Kopen
1
Litebit
Reviewed
€16.368,10 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€16.378,40 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€16.391,50 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€16.577,10 Kopen
Laatste nieuws

Bitcoin (BTC) prijs heeft op deze exchanges al zijn all-time high...

0
Het herstel dat bitcoin (BTC) afgelopen weekend inzette heeft de koers naar nieuwe hoogtes gebracht. Het brak de afgelopen uren zelfs op een aantal...

– Advertentie –

Expert analyses

Bitcoin koers dipt omlaag! Tijd voor paniek of voor nieuwe kansen?!

Het lijkt de afgelopen 24 uur wel alsof Pietje Paniek heel veel broertjes en zusjes heeft gekregen. De bitcoin koers heeft zich tot op...