Dit is wat analisten van bitcoins (BTC) toekomst verwachten

Voor velen was de recente stijging van bitcoin (BTC) tot boven het prijsniveau van $5.000 reden om aan te nemen dat de crypto winter eindelijk voorbij is. Toch is de BTC koers de afgelopen dagen wisselvallig, met diepe dalen en daarna weer herstel.

De richting van de koers is daarom niet overduidelijk omhoog of omlaag. Echter zal bitcoin volgens de crypto-analist Crypto Thies vanaf dit punt gaan klimmen. Hij baseert zijn verwachting op basis van een aantal technische indicatoren.

Zo laat hij in een tweet zien hoe de twee wekelijkse Moving Average Convergence Divergence (MACD) lijnen elkaar hebben doorkruist. Het bijzondere hieraan is dat dit voor het laatst in 2015 gebeurde, ook vlak nadat bitcoin in een diep dal terecht was gekomen.

Daarnaast haalt hij in andere tweets nog meer technische indicatoren aan. Zo hebben ook de 30 day exponential moving average (EMA) en de 90 day EMA elkaar doorkruist. Crypto Thies is op basis van deze indicatoren dan ook zeer bullish over het komende jaar. Hij verwacht dat bitcoin eind 2019 ongeveer $8.000 waard zal zijn.

Echter delen niet alle analisten de bullish verwachtingen van Crypto Thies. De analist Nunya Bizniz geeft bijvoorbeeld aan dat een golden cross, waarbij de 50 day Moving Average en 200 day MA elkaar doorkruisen, niet betekent dat bitcoin vanaf nu door zal gaan stijgen. De crypto trader haalt namelijk een vorige trendwisseling aan waar ongeveer hetzelfde als nu gebeurde.

In 2014 en 2015 zagen we hoe de koers ook een golden cross vormde, maar dat de koers daarna alsnog flink dipte. De prijs van bitcoin name toen in een snelle beweging met 7% af. Wel steeg de koers daarna weer naar nieuwe hoogtes. Mocht de geschiedenis zich herhalen, dan is er de kans dat we alsnog diepere dalen zullen zien de komende tijd.

Al met al zijn de meeste analisten positief dat een bullish markt voor de deur staat, echter bestaat er onenigheid over de absolute bodem. Niemand weet echter wanneer die absolute bodem bereikt zal zijn, en wie weet zijn we op dit moment al op weg naar grote hoogtes.

Benieuwd naar een uitgebreidere koersanalyse van bitcoin (BTC)? Bekijk hier dan de wekelijkse analyse van Crypto Insider David die afgelopen maandag verscheen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
SATOS
€25.961,10 Kopen
1
Bitvavo
€25.506,60 Kopen
2
Bitcoinmeester
€25.677,20 Kopen
3
Litebit
€25.738,90 Kopen
Meer nieuws

Ripple (XRP) had een topjaar in 2020 en tekende 15 nieuwe klanten na de SEC aanklacht, aldus CEO

Ripple werd eind vorig jaar aangeklaagd door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Het bedrijf wordt beschuldigd van de illegale verkoop van $1,3...

Bitcoin en alle huidige crypto zijn niet duurzaam en zullen geen fiat vervangen, zegt president Bank of England

Andrew Bailey, president van de Bank of England (BoE), de centrale bank van het Verenigd Koninkrijk, zegt dat alle cryptocurrencies momenteel op de markt,...

Harvard en Yale universiteiten investeren al meer dan een jaar in bitcoin (BTC) volgens deze bron

Naar verluidt gebruiken een aantal van de grootste universiteiten van de VS hun zogeheten endowment funds, of donatiefondsen, al meer dan een jaar om...

Rothschild Investment Corporation koopt nog meer bitcoin (BTC) via fonds van Grayscale

Rothschild Investment Corporation, een makelaarsbedrijf uit Chicago, investeerde eind vorig jaar weer groots in bitcoin (BTC). De beursvennootschap kocht 5.954 aandelen van de Grayscale Bitcoin...

Russische ambtenaren mogen vanaf 1 april 2021 geen crypto als bitcoin of ethereum meer bezitten

De regelgeving omtrent cryptocurrencies als bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) neemt weer een vreemde wending in Rusland. Vorige maand was nog op Crypto Insiders te...

Meerderheid van de cardano (ADA) wallets staket al zijn ADA, netwerk toont gezonde signalen

Een meerderheid van alle Cardano (ADA) wallets heeft al zijn ADA vastgezet om te staken, dat blijkt uit recente data gepubliceerd op Twitter. Uit die...