Timo Bult Timo Bult
18/04/2019 09:56 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/04/2019 09:56

Dit is wat analisten van bitcoins (BTC) toekomst verwachten

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Voor velen was de recente stijging van bitcoin (BTC) tot boven het prijsniveau van $5.000 reden om aan te nemen dat de crypto winter eindelijk voorbij is. Toch is de BTC koers de afgelopen dagen wisselvallig, met diepe dalen en daarna weer herstel.
De richting van de koers is daarom niet overduidelijk omhoog of omlaag. Echter zal bitcoin volgens de crypto-analist Crypto Thies vanaf dit punt gaan klimmen. Hij baseert zijn verwachting op basis van een aantal technische indicatoren.
Zo laat hij in een tweet zien hoe de twee wekelijkse Moving Average Convergence Divergence (MACD) lijnen elkaar hebben doorkruist. Het bijzondere hieraan is dat dit voor het laatst in 2015 gebeurde, ook vlak nadat bitcoin in een diep dal terecht was gekomen.


Daarnaast haalt hij in andere tweets nog meer technische indicatoren aan. Zo hebben ook de 30 day exponential moving average (EMA) en de 90 day EMA elkaar doorkruist. Crypto Thies is op basis van deze indicatoren dan ook zeer bullish over het komende jaar. Hij verwacht dat bitcoin eind 2019 ongeveer $8.000 waard zal zijn.
Echter delen niet alle analisten de bullish verwachtingen van Crypto Thies. De analist Nunya Bizniz geeft bijvoorbeeld aan dat een golden cross, waarbij de 50 day Moving Average en 200 day MA elkaar doorkruisen, niet betekent dat bitcoin vanaf nu door zal gaan stijgen. De crypto trader haalt namelijk een vorige trendwisseling aan waar ongeveer hetzelfde als nu gebeurde.
In 2014 en 2015 zagen we hoe de koers ook een golden cross vormde, maar dat de koers daarna alsnog flink dipte. De prijs van bitcoin name toen in een snelle beweging met 7% af. Wel steeg de koers daarna weer naar nieuwe hoogtes. Mocht de geschiedenis zich herhalen, dan is er de kans dat we alsnog diepere dalen zullen zien de komende tijd.
Al met al zijn de meeste analisten positief dat een bullish markt voor de deur staat, echter bestaat er onenigheid over de absolute bodem. Niemand weet echter wanneer die absolute bodem bereikt zal zijn, en wie weet zijn we op dit moment al op weg naar grote hoogtes.
Benieuwd naar een uitgebreidere koersanalyse van bitcoin (BTC)? Bekijk hier dan de wekelijkse analyse van Crypto Insider David die afgelopen maandag verscheen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie