Roy van Krieken Roy van Krieken
10/05/2022 18:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/05/2022 18:15

El Salvador koopt 500 bitcoins tijdens recente dip

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
El Salvador koopt met 500 BTC opnieuw de dip

Foto: aekkku/Shutterstock

Het Midden-Amerikaanse land El Salvador lijkt optimaal te hebben geprofiteerd van de bitcoin (BTC) “uitverkoop” die gisteren werd ingezet. De koers van de koning der cryptocurrencies zakte tot onder de $31.000 en volgens de president van El Salvador, Nayib Bukele, was dit het perfecte moment om opnieuw bij te kopen. 

Bitcoin halving over 8 dagen: markt vol spanning en verwachtingen
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

El Salvador koopt de bitcoin dip

President Bukele maakt dit gisteren in de vorm van een tweet bekend. Zij hebben besloten om voor zo’n $15,5 miljoen in bitcoin aan de schatkist toe te voegen. Omgerekend zijn dit 500 bitcoins. Hoewel er geen officiële cijfers beschikbaar zijn over de totale bitcoin bezittingen van het land, lijkt het erop dat El Salvador inmiddels vele tientallen miljoenen aan bitcoin heeft.

De aankoop van gisteren was de grootste die het land heeft gedaan sinds bitcoin in september van 2021 daar werd verheven tot wettig betaalmiddel. De laatste keer dat El Salvador had bij gekocht was in januari van dit jaar. Toen crashte de bitcoin prijs tot $36.000.

Het lijkt er ook sterk op dat El Salvador voorlopig nog niet klaar is met hun bitcoin project. Sterker nog, de plannen bestaan zelfs om een ware “Bitcoin City” te bouwen die gefinancierd zal worden met de uitgifte van zogeheten “Bitcoin bonds”. Dit zou allemaal als doel hebben om van El Salvador een wereldwijde tech hub te maken.

Kritiek op bitcoin plannen El Salvador

Niet iedereen is echter even overtuigd van deze ambitieuze plannen. Zo liet het IMF al een aantal keer weten dat zij zich grote zorgen maken over de adoptie van bitcoin in het land. Zij stellen dat de risico’s enorm zijn voor de financiële stabiliteit van het land.

Zelfs de bevolking in eigen land heeft vraagtekens bij de bitcoin adoptie door de overheid. Dat is natuurlijk ook niet heel gek, aangezien er belastinggeld wordt gebruikt om bitcoin te kopen. Vooral wanneer de koers van bitcoin onderuit gaat, laait de kritiek jegens de overheid vanuit El Salvador weer op.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie