Ivo Melchers Ivo Melchers
01/02/2023 10:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/02/2023 10:15

Enorme Duitse vermogensbeheerder gaat bitcoin aanbieden

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Enorme Duitse vermogensbeheerder gaat bitcoin aanbieden

Foto: Marko Aliaksandr/Shutterstock

DekaBank, een van de grootste vermogensbeheerders van Duitsland, gaat samenwerken met de Zwitserse crypto-dienstverlener Metaco om de digitale wereld van crypto te betreden. Metaco is opgericht in 2014 en gespecialiseerd in institutionele custody en handel in crypto, evenals decentralised finance (DeFi).

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

DekaBank gaat bitcoin aanbieden

DekaBank is opgericht in 1918 en omschrijft zichzelf als de effectenverschaffer van de Sparkassen-Finanzgruppe, de grootste financiële dienstverlener in Europa, en heeft volgens zijn eigen website bijna €400 miljard aan klantenvermogen onder beheer.

De nieuwe samenwerking zorgt ervoor dat institutionele investeerders en miljoenen mensen in Duitsland toegang krijgen tot bitcoin (BTC) en enkele altcoins. Andreas Sack, product manager voor de bewaring van cryptovaluta van de bank, zegt het volgende hierover:

‘’Digitale activa zijn een cruciaal onderdeel van de toekomst, een radicaal nieuwe manier voor hoe activa worden weergegeven, van valuta tot onroerend goed. Vandaag zetten we weer een belangrijke stap in de richting van het leggen van de basis om onze institutionele investeerders en miljoenen mensen in Duitsland toegang te geven tot deze transformationele kans.’’

De samenwerking met Metaco is niet het eerste uitstapje van Sparkassen-Finanzgruppe in de crypto industrie. In december 2021 bevestigde de bankgroep namelijk dat het aan een pilot werkte om klanten rechtstreeks toegang te geven tot bitcoin en ethereum (ETH) via hun bestaande rekeningen.

Advertentie

Institutionele interesse in crypto

Gisteren kon je in het Bitcoin nieuws lezen dat David Duong van Coinbase stelde dat er vanuit institutionele beleggers nog altijd een gigantische interesse is richting crypto. Naar zijn mening heeft het rampzalige 2022 niet de interesse vanuit institutionele investeerders geschaad. 2022 stond namelijk niet alleen in het teken van dalende koersen, maar ook van de ondergang van verschillende cryptoprojecten en -bedrijven. Zo stortte het terra (LUNA) ecosysteem in en gingen bedrijven als Three Arrows Capital, Celsius, Voyager en FTX allemaal kopje onder.

Hiermee lijken institutionele beleggers deze gebeurtenissen los te kunnen koppelen van crypto zelf. Bitcoin is namelijk een gedecentraliseerde valuta die zonder tussenkomst van een centrale partij werkt. In principe heb je dus helemaal geen beursplatformen nodig en kun je zelf je eigen bitcoin in beheer nemen en hiermee je eigen bank zijn.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie