Simon Bosch Simon Bosch
26/03/2023 06:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/03/2023 06:01

Fonds van $12 miljard: crypto is alternatief voor investeerders

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Top crypto handelaren lekken nieuwe koersvoorspelling

Foto: Arsenii Palivoda/Shutterstock

Nog steeds is de wereld in de ban van een bankencrisis, maar cryptocurrencies lijken er op dit moment juist baat bij te hebben. Het is natuurlijk geen geheim gebleven dat veel cryptocurrencies tientallen procenten zijn gestegen. Een enorme vermogensbeheerder heeft er ook wat over te zeggen.

Bitcoin en olieprijzen reageren extreem volatiel op geopolitieke spanningen
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bankencrisis positief voor bitcoin’

Nigel Green is de CEO van het financiële adviesbureau deVere Group, dat 12 miljard dollar aan activa beheert voor klanten. Hij schrijft in een blogpost dat investeerders wereldwijd een veilige haven zoeken voor hun geld. Volgens deVere zien investeerders crypto nu echt als alternatieve valuta.

Hij illustreert dat de val van Silicon Valley Bank (SVB) andere koek was, zelfs voor Wall Street. Dit was namelijk het op twee na grootste faillissement van een Amerikaanse bank in de geschiedenis.

Veel belangrijke bedrijven hadden geld gestald bij deze bank, waaronder crypto-bedrijf Ripple en ook veel crypto exchanges. Ook stablecoin-uitgever Circle werd geraakt door SVB. Hier lag een deel van het onderpand van USDC, waardoor de coin in korte tijd meer dan 10% in waarde daalde. Gelukkig hebben bedrijven inmiddels weer toegang tot dit geld, zo ook Circle.

Green noemt dat het niet de eerste keer is dat bitcoin (BTC) kenmerken heeft getoond van een financiële ‘veilige haven’. In 2020 was dit bijvoorbeeld ook het geval, toen investeerders ook op grote schaal naar de activa trokken.

Advertentie

Rentes weer omlaag?

Door het faillissement van SVB is er een belangrijke parallel, het herintroduceerde namelijk de geldprinter van de Amerikaanse centrale bank. Commerciële banken kunnen volgens de topman nu ongelimiteerd lenen bij de Federal Reserve om te voorkomen dat ook zij onderuit gaan. Green denkt dat dit opnieuw positief gaat zijn voor cryptocurrencies, net als tijdens het begin van de pandemie.

Ook denkt hij dat de Fed gedwongen wordt om te stoppen met het verhogen van de rentes – wederom vanwege de stabiliteit van het financiële systeem. Ook dit vindt hij een goed teken voor BTC en andere coins, het wordt zo namelijk goedkoper om geld te lenen.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie