Roy van Krieken Roy van Krieken
15/03/2023 17:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/03/2023 17:00

Circle CEO: USDC reserves bij Silicon Valley Bank zijn veilig

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Foto: Neirfy/Shutterstock

De CEO van Circle, een grote crypto dienstverlener, bevestigt in een interview met Bloomberg dat het bedrijf gewoon weer toegang heeft tot de $3,3 miljard aan reserves voor zijn USDC stablecoin. Jeremy Allaire, de CEO van Circle, verklaarde dat zo goed als het volledige bedrag dat bij Silicon Valley Bank (SVB) was ondergebracht veilig is.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Paniek om USDC reserves

De USDC stablecoin is de laatste jaren enorm populair geworden, en het nieuws van de toegang van Circle tot de miljarden aan reserves is dan ook een fikse opluchting voor de hele crypto markt. Immers, de $3,3 miljard vertegenwoordigde iets meer dan 8% van de totale reserves van Circle voor de USDC stablecoin.

Naar aanleiding van het nieuws dat Circle een aanzienlijke reserve voor de USDC stablecoin had staan bij SVB, verloor USDC tijdelijk en plotseling de koppeling met de Amerikaanse dollar. De angst bestond namelijk dat dit wederom tot het instorten van een stablecoin zou leiden. Op sommige crypto exchanges was de waarde van USDC gedaald tot slechts $0,87

Even ontstond er dus grote paniek in de markt, maar ondertussen zijn de gemoederen gelukkig weer gekalmeerd. Niet allerminst ook door de berichten van Allaire dat de geldmiddelen van Circle niet in gevaar zijn. De koppeling van USDC met de dollar is dan ook weer hersteld. Wel heeft de totale marktkapitalisatie van USDC een rake klap gekregen. Deze is namelijk zo’n 10% lager dan een week geleden.

Stablecoin regulatie

Het nieuws over Circle kwam op een moment dat stablecoins wereldwijd toenemende aandacht krijgen van toezichthouders. In de Verenigde Staten onderzoekt de Securities and Exchange Commission (SEC) stablecoin-uitgevers, waaronder Circle, over bezorgdheid dat de tokens effecten kunnen zijn die bij de instantie moeten worden geregistreerd.

Allaire is echter een uitgesproken voorstander van regelgevende duidelijkheid rond stablecoins en betoogt dat ze een belangrijk instrument zijn voor de cryptocurrency industrie en dat ze kunnen helpen bij het overbruggen van de kloof tussen traditionele financiering en decentralized finance (DeFi).

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Crypto Ontbijt: Altcoins & Trump crash, Bitcoin-ETF uitstroom zet door
Populaire meme crypto verliest plotseling 99% van zijn waarde
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Zeldzaam Bitcoin signaal wijst op koersstijging naar 180.000 dollar
Nieuwe crypto knalt bijna 1.200% omhoog na notering op Bybit
Advertentie