Roy van Krieken Roy van Krieken
15/03/2023 17:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/03/2023 17:00

Circle CEO: USDC reserves bij Silicon Valley Bank zijn veilig

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Foto: Neirfy/Shutterstock

De CEO van Circle, een grote crypto dienstverlener, bevestigt in een interview met Bloomberg dat het bedrijf gewoon weer toegang heeft tot de $3,3 miljard aan reserves voor zijn USDC stablecoin. Jeremy Allaire, de CEO van Circle, verklaarde dat zo goed als het volledige bedrag dat bij Silicon Valley Bank (SVB) was ondergebracht veilig is.

Crypto ontbijt: ‘Crypto koning’ in hoger beroep, bitcoin-ETF nieuws & meer
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Paniek om USDC reserves

De USDC stablecoin is de laatste jaren enorm populair geworden, en het nieuws van de toegang van Circle tot de miljarden aan reserves is dan ook een fikse opluchting voor de hele crypto markt. Immers, de $3,3 miljard vertegenwoordigde iets meer dan 8% van de totale reserves van Circle voor de USDC stablecoin.

Naar aanleiding van het nieuws dat Circle een aanzienlijke reserve voor de USDC stablecoin had staan bij SVB, verloor USDC tijdelijk en plotseling de koppeling met de Amerikaanse dollar. De angst bestond namelijk dat dit wederom tot het instorten van een stablecoin zou leiden. Op sommige crypto exchanges was de waarde van USDC gedaald tot slechts $0,87

Even ontstond er dus grote paniek in de markt, maar ondertussen zijn de gemoederen gelukkig weer gekalmeerd. Niet allerminst ook door de berichten van Allaire dat de geldmiddelen van Circle niet in gevaar zijn. De koppeling van USDC met de dollar is dan ook weer hersteld. Wel heeft de totale marktkapitalisatie van USDC een rake klap gekregen. Deze is namelijk zo’n 10% lager dan een week geleden.

Stablecoin regulatie

Het nieuws over Circle kwam op een moment dat stablecoins wereldwijd toenemende aandacht krijgen van toezichthouders. In de Verenigde Staten onderzoekt de Securities and Exchange Commission (SEC) stablecoin-uitgevers, waaronder Circle, over bezorgdheid dat de tokens effecten kunnen zijn die bij de instantie moeten worden geregistreerd.

Allaire is echter een uitgesproken voorstander van regelgevende duidelijkheid rond stablecoins en betoogt dat ze een belangrijk instrument zijn voor de cryptocurrency industrie en dat ze kunnen helpen bij het overbruggen van de kloof tussen traditionele financiering en decentralized finance (DeFi).

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie