Simon Bosch Simon Bosch
25/04/2023 19:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/04/2023 19:30

Gerucht: Oude bitcoin wallets worden gekraakt

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Gerucht: Oude bitcoin wallets worden gekraakt

Foto: DC Studio/Shutterstock

De afgelopen tijd is bitcoin (BTC) hard in waarde gestegen, maar er zijn tekenen dat dit minder positief zou kunnen zijn dan je zou verwachten. Sommige oude whales zijn namelijk ontwaakt uit een lange winterslaap en versturen voor het eerst in jaren hun coins. Nu is het opnieuw raak.

Goed nieuws: Ethereum krijgt eigen ETF na goedkeuring in Hongkong
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Nóg meer bitcoin whales actief

Dat blijkt uit door Whale Alert gevonden transactie-informatie. Een wallet waar momenteel 600 BTC in zit heeft voor het eerst in 12 jaar tijd een viertal transacties gedaan van elk 100 BTC. In totaal is deze 400 BTC momenteel 9,9 miljoen euro waard, en vóór de transacties zat er ruim 24,8 miljoen euro aan bitcoins in de wallet. De investeerder heeft nu dus aardig wat geld, maar 12 jaar geleden was dit nog minder dan 1000 euro waard. De bitcoin prijs lag toen namelijk nog onder 1 euro.

Het is de afgelopen tijd niet de eerste keer dat dit gebeurt, er waren al drie grote en oude investeerders die eerder waren. Afgelopen vrijdag verstuurde een andere whale voor het eerst in 10,5 jaar namelijk coins, en afgelopen donderdag was het ook raak. Daarnaast is er nog een ander adres met bijna 80.000 BTC (1,99 miljard euro) dat plotseling wakker is geworden. Veel lijkt dit adres nog niet te verplaatsen, maar het kan lonen om het in de gaten te houden.

Advertentie

Bitcoin wallets gehackt?

Volgens sommige crypto-fans zijn hacks een potentiële reden voor de plotselinge verplaatsingen. Crypto Bitlord verklaart op Twitter dat er geruchten gaan over hackers die zeer oude wallets als doelwit hebben.

Hoewel hier geen harde bewijzen voor zijn is het best mogelijk. Sommige oudere wallets gebruiken SHA-1- of MD5-algoritmen als versleuteling, maar deze kunnen soms worden gekraakt met brute force-aanvallen en rainbow table-aanvallen. Tegenwoordig worden betere algoritmen zoals SHA-256 en SHA-3 gebruikt in veel andere wallets.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie