Simon Bosch Simon Bosch
22/04/2023 12:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/04/2023 12:00

Nog een Bitcoin whale ontwaakt en verplaatst €7,1 miljoen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Crypto rally: whales slaan in, maar experts uiten zorgen over bitcoin

Foto: Illus_man/Shutterstock

Bitcoin (BTC) is de afgelopen paar maanden hard in waarde gestegen, en dit ging gepaard met flink wat activiteit van whales. Vooralsnog lijken veel grote investeerders nog niet gekalmeerd, wat nu wordt bevestigd door nieuwe on-chain data. Een oude whale is op vrijdag namelijk voor het eerst in 10,5 jaar ontwaakt uit zijn winterslaap.

Koersstijging bitcoin loopt opvallend parallel met Nvidia
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin whale verkoopt na 10,5 jaar

Dat blijkt uit data van Whale Alert. Iemand heeft vrijdag 278 BTC verplaatst uit een adres dat al 10,5 jaar niets heeft verstuurd. Het adres bevat vóór de drie transacties in kwestie zo’n 1.128 BTC, en heeft nu nog bijna 666 BTC over. In een tweede set transacties zat namelijk 184 BTC.

Lookonchain heeft ontdekt dat het walletadres in kwestie tussen oktober 2012 en mei 2013 maar liefst 1.128 BTC heeft verstuurd. De prijs lag toen tussen ongeveer 8 euro en 100 euro. Ondanks dat we nu langzaam uit een diepe bearmarkt lijken te kruipen heeft de vroege crypto-fanaat er dus flink winst op. De bitcoin prijs ligt nu op ongeveer 25.600 euro, waarmee deze persoon dus ongeveer 255 tot 3.200 keer zijn of haar geld terugverdient.

Helaas is het uit dit soort data nooit met zekerheid te zeggen of de handelaar heeft verkocht en wat het doel er überhaupt van is. Wel is het duidelijk dat de drie nieuwe adressen nieuw zijn.

Advertentie

Whales verkopen en worden minder belangrijk

Deze whale is niet de enige de afgelopen tijd. Zo was er donderdag nog een andere whale die ook besloot om voor het eerst in jaren coins te verzenden. Uiteraard staat ook deze investeerder nog steeds flink in de plus. Het blijkt ook dat whales een steeds minder grote rol hebben voor bitcoin, alhoewel uit andere on-chain data bleek dat whales gemiddeld gezien juist weer langzaam bijkopen.

Voor sommige altcoins gold een paar maanden geleden nog dat whales nog steeds erg dominant zijn. Het grootste deel van alle ether (ETH) en dogecoin (DOGE) ligt zelfs bij een enorm klein groepje investeerders.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie