Simon Bosch Simon Bosch
12/01/2024 12:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/01/2024 11:50

Goedkeuring Bitcoin ETF’s betekent grote winsten voor crypto gokkers

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Goedkeuring Bitcoin ETF's betekent grote winsten voor crypto gokkers

Foto: Tupungato/Shutterstock

De markt heeft lang moeten wachten op zogeheten spot-ETF’s voor bitcoin (BTC), maar woensdag was het zover. De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft een hele lading aanvragen voor spot-ETF’s goedgekeurd. De fondsen zagen al snel kapitaalinstromen van miljarden dollars. Ook gokkers tellen hun winst uit. Op Polymarket hebben deelnemers 12 miljoen dollar onder elkaar verdeeld.

Mt. Gox verplaatst $2,5 miljard aan bitcoin – markt in spanning
Mt. Gox verplaatst $2,5 miljard aan bitcoin - markt in spanning

Bitcoin beursfondsen goedgekeurd

Op het gokplatform Polymarket kun je gokken op een groot aantal stellingen, waar je onder andere ja of nee op kunt antwoorden. Eén van die stellingen was dat de SEC vóór 15 januari een spot-ETF voor Bitcoin goed zou keuren. 15 januari was namelijk de deadline voor verschillende spot-ETF’s. Echter lag op 10 januari ook een deadline, namelijk die voor het gezamenlijke fonds van ARK Invest en 21Shares. Dit waren bovendien de allerlaatste deadlines voor de beursfondsen in kwestie.

Bloomberg-analisten waren mede door de snelle deadlines erg optimistisch, en verhoogden zelfs de kans op goedkeuring naar 95%. Klaarblijkelijk hadden zij het bij het rechte eind, want inmiddels zijn de fondsen goedgekeurd.

De bitcoin koers steeg vlak na het nieuws explosief, alhoewel deze inmiddels weer is teruggezakt tot onder het niveau van vóór de goedkeuring. De markt hield alvorens de goedkeuring rekening met een sell-the-news-reactie. Het is, afgaande op de koers, nog steeds mogelijk dat dit nu het geval is.

Advertentie

Crypto gokkers verdelen de winst

In ieder geval heeft een groot deel van de gokkers op Polymarkt gelijk gekregen. Eigenlijk vond de meerderheid van de deelnemers al sinds de introductie van de weddenschap begin december dat de fondsen zouden worden goedgekeurd vóór 15 januari. Vlak voor de goedkeuring steeg dit percentage naar ruim 80%.

Uiteraard denkt 100% van de handelaren nu dat de fondsen voor de deadline goedgekeurd zouden worden, maar stemmen is ook niet meer mogelijk. Het platform toont dat de grootste ‘ja-gokker’ 84.800 ‘aandelen’ in de weddenschap had. De grootste verliezer kocht bijna 387.000 aandelen. Volgens de site heeft hij 62.000 dollar verloren.

De prijzenpot is de totale inleg, die is onder de winnaars verdeeld. De grootste winnaar heeft 9.800 dollar op zijn inleg van 84.000 dollar verdiend. In totaal hebben handelaren 12,6 miljoen dollar verwed.

Ook grappig is dat Polymarket wordt gemonitord door enthousiastelingen op blockchain-analyseplatform Dune. Op 10 januari lag het totale Polymarket-volume op 5,7 miljoen dollar. Dat is hoger dan het volume op NFT-handelsplatform OpenSea, dat op 3,9 miljoen dollar lag.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Advertentie