Simon Bosch Simon Bosch
08/01/2024 17:56 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/01/2024 17:03

Kans op goedkeuring bitcoin spot-ETF nog verder gestegen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin marketing ten top: logo zichtbaar op opmerkelijke plaats

Foto: lukas_zb/Shutterstock

De markt is nu al meer dan een half jaar in de ban van de verschillende aanvragen van spot-ETF’s voor bitcoin (BTC). Nadat BlackRock zijn aanvraag deed kreeg de markt nieuwe hoop, alhoewel nog steeds geen enkel beursfonds van dit type is goedgekeurd in de Verenigde Staten. Toch heeft Bloomberg nog hoop – die hoop is zelfs een beetje sterker geworden.

Miljardenverkoop van Bitcoin-fonds komt eraan – impact op de koers?
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Kans op goedkeuring bitcoin ETF’s nog groter

Begin deze maand legden analisten van Bloomberg de kans op goedkeuring nog op 90%, alhoewel ze ook waarschuwden voor afwijzingen. Dat zou te maken hebben met de mogelijkheid dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) de goedkeuring opnieuw uit zou kunnen stellen. Bloomberg is dus niet uitsluitend optimistisch. Deelnemers van weddenschapplatform Polymarket waren ook optimistisch, en verwachtten dat de kans op goedkeuring vóór 15 januari op 89% ligt.

Bloombergs ETF-analist James Seyffart verklaart op sociale mediaplatform X dat hij ervan overtuigd is dat de redenen waarom de SEC de ETF’s zou afkeuren onwaarschijnlijk zijn. Ook gaat hij nu met zijn collega Eric Balchunas mee, die afgelopen weekend benadrukte dat de kans op afkeuring vermoedelijk slechts 5% is. Seyffart denkt dat de kans minder dan 10% is.

Inmiddels leggen handelaren op Polymarket de kans op goedkeuring op 84%. Dat is dus iets minder optimistisch dan begin deze maand.

Advertentie

Deadlines bitcoin spot-ETF’s zijn al snel

In ieder geval is de markt nog steeds hoopvol dat de fondsen worden goedgekeurd. Er liggen momenteel 12 verschillende aanvragen voor op bitcoin gebaseerde spot-ETF’s.

Wat er de komende tijd zal gebeuren is dus nog onzeker. In ieder geval is 10 januari een belangrijke dag, BlackRock verwacht dan namelijk goedkeuring van de SEC te krijgen. Dat is niet de deadline van BlackRocks fonds; die ligt pas op 15 januari.

Wel moet de SEC op 10 januari een beslissing nemen voor de ETF van ARK Invest en 21Shares, dat bovendien het allerlaatste moment van goedkeuring is. De beslissing voor de Bitwise-ETF volgt op 14 januari, en die voor de fondsen van VanEck, Wisdomtree, Invesco en Galaxy en Fidelity volgen ook op 15 januari.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie