Kopieer de acties van onze analisten 30 dagen gratis

Goud zal komend jaar met 20% stijgen door inflatie van de dollar, kan bitcoin hiervan profiteren?

Volgens de gigantische investeringsbank Goldman Sachs gaat de prijs van goud met nog eens 20% omhoog het komende jaar. Dat voorspeldt de bank in een nieuw onderzoeksrapport, gerapporteerd door Bloomberg.

De koers van goud bereikte onlangs een nieuwe all-time high (ATH) en tikte de $2.000 (per ons) aan. Volgens de bank kan de goudkoers nog naar $2.300 stijgen in de komende twaalf maanden.

- Advertentie -

De reden hiervoor is voornamelijk de inflatie van de Amerikaanse dollar, meldt het onderzoeksrapport. De VS printen momenteel biljoenen dollars bij ter ondersteuning van de economie door de uitbraak van COVID-19.

Dat zal hoogstwaarschijnlijk ertoe leiden dat de waarde van dollar afneemt en die van goud toeneemt. Volgens Jeffrey Currie, econoom en hoofd onderzoek bij Goldman Sachs, zijn er nu “echte zorgen over de levensduur van de Amerikaanse dollar als reservevaluta.”

Goud is een laatste redmiddel, vooral in een situatie als de huidige waarin regeringen hun fiat-valuta’s verlagen en de reële rente naar een dieptepunt duwen.

Aldus het rapport. Datzelfde geldt wellicht voor bitcoin (BTC). Beide goud als bitcoin worden gebruikt als zogeheten ‘veilige havens,’ oftewel oppotmiddelen om zich mee in te dekken tegen inflatie. Bitcoin, de grootste cryptocurrency op de markt, toont zelfs een grotere negatieve correlatie met de Amerikaanse dollar dan goud. Goud staat 27% in de plus in 2020, bitcoin maar liefst 53%.

Dan Morehead, CEO van Pantera Capital, meldde eind vorige week nog dat de VS meer geld in juni had gedrukt dan het land in twee eeuwen heeft gedaan. De Financial Times zegt dat juli de slechte maand in 10 jaar was voor de dollar. Fidelity noemde bitcoin onlangs een “ambitieus oppotmiddel” en een “verzekeringspolis” tegen het huidige financiële klimaat.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.156,84 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.192,06 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.223,92 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.264,51 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.277,37 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.156,84 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.192,06 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.223,92 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.264,51 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.277,37 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...