Timo Bult Timo Bult
01/08/2020 09:46 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/11/2023 12:36

Bitcoin (BTC) en goud bieden uitweg voor Amerikanen, aldus Bloomberg

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) en goud bieden uitweg voor Amerikanen, aldus Bloomberg

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De uitbraak van het coronavirus treft veel economieën in de wereld hard. Overheden doen hun best om de klappen op te vangen door onder andere stimuleringspakketten uit te delen die moeten voorkomen dat de economie volledig ineenstort. De Verenigde Staten spant wat betreft het bijdrukken van geld wellicht de kroon. Volgens Bloomberg zijn Amerikanen hierdoor niet zeker van de waarde van hun dollar en besluiten zij in sommige gevallen goud en bitcoin (BTC) te kopen.
Inflatie, een woord dat mensen met veel fiatgeld op de bank niet graag horen. Hun geld wordt minder waard doordat de centrale bank extra geld bijdrukt. Hierdoor wordt het geld dat al in omloop is minder waard. Vooral de dollar heeft hier op het moment last van.
Volgens de Financial Times was juli de slechtste maand in 10 jaar tijd voor de dollar. En dat merken Amerikanen, stelt Bloomberg. In een interview stelt een 28-jarige man uit de staat Californië dat hij op dit moment nog $15.000 op zijn spaarrekening heeft staan, echter biedt deze spaarrekening vrijwel geen rente.
Daarom is hij van plan om zijn spaargeld om te zetten in bitcoin. Hij verwacht namelijk een “economische stagnatie op de lange termijn.” Bitcoin en goud, voor veel beleggers veilige havens, kunnen bescherming bieden tegen een depreciërende dollar. De man zegt “niet te hopen op een Doomsday,” maar dat hij enkel opzoek is naar meer rendement.
Het blijven interessante tijden. Met nog meer stimuleringspakketten aanstaande zal het interessant worden om te zien wat Amerikanen met het geld dat zij van de overheid krijgen gaan doen. Vooralsnog blijft de bitcoin koers het in deze economisch zware tijden goed doen en dus kan het een interessant alternatief zijn voor hen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie