Home Nieuws Bitcoin nieuws VS drukten meer geld in één maand dan in twee eeuwen, Bitcoin...

VS drukten meer geld in één maand dan in twee eeuwen, Bitcoin (BTC) is de oplossing voor deze crisis

Dan Morehead, CEO van de cryptocurrency vermogensbeheerder Pantera Capital, meldt dat de Verenigde Staten de afgelopen maand meer geld heeft geprint dan het land in twee eeuwen heeft gedaan.

- Advertentie -

De VS drukten in juni meer geld dan in de eerste twee eeuwen na de oprichting. Vorige maand was het Amerikaanse begrotingstekort, $864 miljard, groter dan de totale schuld van 1776 tot eind 1979.

Aldus Morehead op 29 juli in een brief aan investeerders. De VS print de afgelopen tijd enorme bedragen aan dollars ter ondersteuning van de economie te midden van de coronacrisis. Dit zal echter waarschijnlijk voor enorme inflatie zorgen. Volgens Morehead is bitcoin (BTC) de oplossing voor deze financiële crisis.

Dat is PRECIES de reden waarom men van papiergeld af moet en bitcoin moet instappen. Er is geen inflatie. Eén bitcoin is een constante fractie van de in totaal 21 miljoen die ooit zal bestaan.

Morehead kaart ook de exploderende decentralized finance (DeFi) markt aan. Volgens de CEO zal blockchain-technologie de wereld van financiën revolutioneren, net als het internet dat deed voor de verspreiding van informatie.

Net zoals het internet de basis was van een nieuwe informatie-infrastructuur, zijn blockchain-technologie en cryptocurrency de basis van een nieuwe financiële infrastructuur. Het internet heeft niet alleen een revolutie teweeggebracht in de toegang tot content, maar ook de creatie van die content gedemocratiseerd. We zijn van mening dat blockchain-technologie en cryptocurrency hetzelfde zullen doen, maar met financiële markten – en dit wordt gedecentraliseerde financiering genoemd.

Bitcoin zou gezien kunnen worden als het “allereerste DeFi-project,” zegt Morehead:

Bitcoin is digitaal goud, het is geld dat je wereldwijd kunt verzenden. Je kunt onbeperkt transacties doen en tegen relatief lage kosten. Dat is wat Bitcoin biedt. Geld verzenden is erg belangrijk, maar het financiële systeem is veel complexer dan dat. Er zijn duizenden verschillende soorten financiële overeenkomsten die mensen dagelijks aangaan. Dus, als je de efficiëntie van bitcoin neemt en toepast op andere aspecten van financiën zoals leningen, dat is een heel opwindend. En we bevinden ons pas in de beginfase.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€15.278,10 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€15.313,20 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€15.317,90 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€15.370,20 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€15.548,40 Kopen
Laatste nieuws

– Advertentie –

Expert analyses

Bitcoin koers dipt omlaag! Tijd voor paniek of voor nieuwe kansen?!

Het lijkt de afgelopen 24 uur wel alsof Pietje Paniek heel veel broertjes en zusjes heeft gekregen. De bitcoin koers heeft zich tot op...