Roy van Krieken Roy van Krieken
19/10/2022 11:35 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/11/2023 10:10

Grayscale krijgt steun in hun strijd over bitcoin-ETF tegen de SEC

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
El volumen comercial de GBTC alcanzará su nivel más alto en 2023

Grayscale, de aanbieder van de grootste bitcoin (BTC) fondsen ter wereld, is al langere tijd in conflict met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. Grayscale wil namelijk een van hun bekendste fondsen, GBTC, omzetten in een exchange-traded fund (ETF). Echter, de SEC keurt dit keer op keer af. In de strijd tegen de SEC heeft Grayscale nu hulp gekregen van de Blockchain Association

Grote stablecoin krijgt bitcoin als onderpand, ondanks kritiek
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Blockchain Association schiet te hulp

Vorige week was al in het bitcoin nieuws te lezen dat de eerste ronde in het juridisch gevecht tussen Grayscale en de SEC officieel van start was gegaan. Grayscale haalde hard uit naar de Amerikaanse toezichthouder en gaf aan dat het handelen van de SEC eigenlijk de grenzen van hun mandaat overschreed.

In de rechtszaak heeft de Blockchain Association de steun betuigt voor Grayscale. Zij deden dit in haar eigen ‘amicus brief’ op 18 oktober. Marisa Tashman Coppel van de Blockchain Association had het volgende te zeggen in dit statement.

“Door toegang tot spot bitcoin ETP’s te weigeren, maakt de SEC zich schuldig aan een arbitraire en grillige praktijk om winnaars en verliezers onder beleggingsproducten te kiezen”. 

De Blockchain Association is een organisatie die zich inzet voor de verbetering van het overheidsbeleid voor crypto-netwerken. Leden zijn onder meer executives binnen de crypto-industrie, advocaten, onderzoeksbureaus, beveiligingsbedrijven en durfkapitaalbedrijven.

De SEC gaat te ver

Het hoofd beleid van de Association, Jake Chervinsky, steunde de zet. Hij hoopt dat het de rechtbank zal helpen de “oneerlijke en onwettige dubbele standaard te zien die de SEC al die jaren op bitcoin heeft toegepast.”

De brief beweert dat de SEC haar eigen mandaat heeft geschonden dat ervoor zou moeten zorgen dat “beleggers vrij zijn om producten te kiezen die het beste bij hun doelen passen en de informatie hebben die nodig is om goed geïnformeerde beslissingen te nemen.”

Op dit moment heeft de SEC wel al futures crypto-ETF’s goedgekeurd voor de handel op de Amerikaanse beurs. Zowel Grayscale als de Blockchain Association stellen nu dat het eigenlijk onverklaarbaar is waarom dergelijke producten wel groen licht krijgen, maar een spot ETF, zoals Grayscale die wil lanceren, geen goedkeuring krijgt.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie