Timo Bult Timo Bult
05/05/2022 10:50 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/05/2022 10:50

Gucci accepteert bitcoin, shiba inu en 8 andere crypto’s in winkels

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Gucci accepteert bitcoin, shiba inu en 8 andere crypto's in winkels

Foto: Cineberg / Shutterstock.com

Het luxe modebedrijf Gucci gaat onder andere bitcoin (BTC) accepteren als betaalmethode in zijn winkels. Dat meldt Vogue Business. Het zal in eerste instantie om een pilot gaan, maar de bedoeling is dat crypto uiteindelijk in alle 111 winkels in de Verenigde Staten geaccepteerd wordt.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Gucci kopen met bitcoin

Eindelijk wordt het mogelijk om met je bitcoin winsten een echt Gucci nektasje, of wat je maar wil, te kopen! Vanaf eind deze maand zal het merk een pilot starten in vijf winkels in de VS. In deze winkels kunnen klanten voor hun producten met crypto betalen.

Klanten kunnen met 10 verschillende cryptocurrencies betalen, waaronder bitcoin, bitcoin cash (BCH), ethereum (ETH), wrapped bitcoin (wBTC), litecoin (LTC), shiba inu (SHIB) en vijf stablecoins. Wanneer klanten hun Gucci-spullen willen afrekenen ontvangen zij een QR-code als e-mail waarna zij deze binnen hun eigen crypto wallet kunnen gebruiken om de betaling te voldoen.

Het gaat nu dus helaas nog enkel om winkels in de VS. Mocht het echter uitdraaien op een succes dan is de stap naar Europa en de rest van de wereld natuurlijk makkelijker te maken. De CEO van Gucci, Marco Bizzarri, zegt over de stap die zijn bedrijf zette:

“Gucci is altijd op zoek naar nieuwe technologieën die onze klanten een verbeterde ervaring kunnen bieden […] Nu we cryptocurrencies kunnen integreren in ons betalingssysteem, is het een natuurlijke evolutie voor die klanten die deze optie tot hun beschikking willen hebben.”

Advertentie

Gucci gaf eerder al NFTs uit

Gucci is al aardig actief in de web3-wereld. Zo gaf het eerder al verschillende non-fungible token (NFT) collecties uit. Mensen die deze Gucci NFT’s in bezit hebben krijgen allerlei voordelen, zo kunnen zij bijvoorbeeld nieuwe (fysieke) collecties voorbestellen.

Het is overigens niet het enige merk dat de crypto-wereld is ingestapt. Ook Dolce & Gabbana lanceerde al NFT’s op het Polygon (MATIC) netwerk.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie