Timo Bult Timo Bult
17/06/2022 10:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/06/2022 10:15

Hoe Diep Duikt de Bitcoin Koers? Analist Deelt Verwachting

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Pas op traders: deze crypto wil hard dalen

Foto: TeeStocker/Shutterstock

Bitcoin (BTC) staat sinds zijn all-time high (ATH) in november 2021 diep in de min. Maar zoals in de dagelijkse update vanochtend al gelezen kon worden, verwachten analisten hier en daar nog diepere dalingen. Uit een analyse van Crypto Alliance op Cryptoquant blijkt dat de huidige daling nog niet zo diep is gegaan als vorige berenmarkten.

Bitcoin wordt steeds minder volatiel, maar is dat goed of slecht?
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Hoe diep duikt bitcoin?

In een korte update beschrijft Crypto Alliance dat de bitcoin prijs op het moment van schrijven zo’n 67% onder zijn huidige ATH handelt. Maar vergeleken met berenmarkten in het verleden zitten er mogelijk nog meer dalingen aan te komen. Zo schrijft de analist:

“Historisch gezien daalde BTC tijdens berenmarkten gemiddeld met -75% tot -90%. De geschiedenis vertelt ons dat er misschien meer pijn in het verschiet ligt.”

De meeste van deze dalingen tijdens berenmarkten in het verleden vonden hun bodem nadat de koers met zo’n -75% tot -85% in waarde was gedaald. En met de huidige -67% komt er dus wellicht nog meer pijn aan.

Uiteindelijk biedt de geschiedenis geen garantie voor de toekomst. Vaak rijmt het echter wel. Kortom, het blijft belangrijk om voorzichtig te zijn in deze barre tijden!

Wil jij meer leren over crypto en je voorbereiden op de toekomst? Kom dan eens een kijkje nemen in onze Discord server!

Advertentie

Bedrijven voelen pijn door bitcoin daling

De pijn is op dit moment al goed te voelen voor sommige investeerders. Bedrijven die groots in de crypto investeerden, zoals MicroStrategy, zien de waarde van hun bitcoins langzaamaan verdampen.

Tesla staat bovenaan in dit lijstje, zo bleek uit een overzicht gisteren op Crypto Insiders. Het elektrische automerk kocht bitcoin voor een gemiddelde prijs van $48.000. Daarmee staat het nu dus 56% in de min.

En ondanks dat MicroStrategy ook in het rood staat, liet CEO Michael Saylor onlangs weten dit het perfecte koopmoment te vinden. We kunnen binnenkort dus weer meer nieuws verwachten dat het bedrijf bitcoin heet gekocht.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie